Меню
Основно съдържание

Салата Оливия

Салата Оливия

Време за приготвяне: 30 мин 

Необходими продукти /4 порции/:

  • ½ краставица
  • 1-2 домата
  • 4 бр. чери домати
  • 1 салата Айсберг
  • зелени маслини без костилки Chira
  • черни маслини без костилки Baresa
  • зелени маслини с чушка Baresa
  • пресен лук
  • магданоз
  • 2 яйца
  • 1 моцарела Lovilio
  • сокът на ½ лимон
  • зехтин Primadonna
  • сол 


Начин на приготвяне:
Нарежете краставицата, доматите и моцарелата на полумесеци. В средата на голямо кръгло плато направете от тях кръг, като ги редувате.
В средата на кръга сложете зелените маслини без костилки.
Нарежете айсберга на фини ивици и го разпределете симетрично на 4 места по края на платото.
Сварените яйца разрежете на четвъртинки. Сложете по две между  айсберга, като добавите и по 1 чери домат.
Върху две от купчинките айсберг сложете нарязани на кръгчета черни маслини без костилки, а върху другите две – зелени маслини с чушка.*
Украсете салатата с магданоз и нарязания на ситно зелен лук. От лимона, зехтина и солта направете дресинг и с него полейте салатата непосредствено преди сервиране.

* По желание можете да ползвате и маслини Baresa с чесън и подправки или маслини Baresa с люти чушлета Халапеньо и подправки, и така върху всяка купчинка айсберг ще имате различини маслини.

Лятна бобена салата

Лятна бобена салата

Време за приготвяне: 15 мин 

Необходими продукти /4 порции/:

  • 2 консерви червен боб кидни Campolargo
  • 1 връзка магданоз
  • ½ връзка зелен лук
  • 3-4 с.л. орехи Alesto
  • слънчогледово олио Promienna
  • сокът на ½ лимон
  • сол Castello
  • черен пипер Mikado 


Начин на приготвяне:
Отцедете боба и го изплакнете с хладка вода. Изсипете го в купа.
Нарежете магданоза и лука на ситно и ги добавете към боба.
Счукайте орехите и ги сложете в салатата, посолете и поръсете  с черен пипер на вкус.
Добавете олиото и лимоновия сок и разбъркайте.

Калифорнийска салата

Калифорнийска салата

Време за приготвяне: 25 мин 

Необходими продукти /4 порции/:

  • Салата „Айсберг”
  • Зелена салата
  • 100 г чери домати
  • 50 г царевица Freshona
  • 500 г панирано пилешко филе MCENNEDY
  • 80 мл зехтин Prommiena
  • 1 с.л. балсамов оцет Acentino
  • сол на вкус Castello
  • 80 мл дресинг Blue cheese of MCENNEDY


Начин на приготвяне:
Запържвате пилешките филенца до златисто в 50 мл от зехтина.Оставате ги на изстинат върху кухненска хартия. Измивате и нарязвате салатата и чери доматите на дребно. Поставяте ги в подходящ за сервиране съд. Добавяте царевицата и овкусявате салатата с остатъка от зехтина, балсамовия оцет и солта. Гарнирате с пилешките филенца и заливате с дресинга.

Салата с морски дарове и авокадо

Салата с морски дарове и авокадо

Време за приготвяне: 25 мин 

Необходими продукти /4 порции/:

  • 2 грейпфрута (около 400 г)
  • 1 авокадо
  • 30 г черни маслини Baresa
  • 1 скилидка чесън
  • 300 г морски дарове La Caldera
  • 4 с. л. зехтин екстра върджин Promienna
  • черен пипер
  • сол
  • 4-5 листа зелена салата


Начин на приготвяне:
Изцедете половината от единия грейпфрут, а другата половина и втория обелете, почистете от ципата и нарежете парчетата. Разполовете авокадото, отделете костилката и го обелете. Нарежете плода на ивици и ги полейте с половината от сока. Нарежете маслините и чесъна на тънки лентички. Запържете чесъна заедно с морските дарове, зехтина и останалия сок за 3 мин. Овкусете със сол и черен пипер.

В подходящи чинии подредете листата зелена салата, маслините, авокадото и филенцата грейпфрут. Сложете върху тях морските дарове и овкусете с получения при пърженето сос.

Салата с биволска моцарела и меден дресинг

Салата с биволска моцарела и меден дресинг

Време за приготвяне: 35 мин 

Необходими продукти /4 порции/:

  • 60 г моцарела от биволско мляко Deluxe
  • 1 тиквичка
  • 1-2  домата
  • 1 връзка пресен босилек
  • 2 с.л. белени бадеми
  • 1 ч.л. цветен мед Confeira
  • 2-3 с.л. зехтин екстра върджин Deluxe
  • 3 с.л. балсамов оцет Acentino
  • сол
  • черен пипер


Начин на приготвяне:
Запечете за кратко бадемите в предварително загрят тиган с малко зехтин. Оставете моцарелата да се отцеди и я нарежете на кубчета. Обелете тиквичките и ги нарежете на тънки филийки. В голям тиган загрейте 1-2 с. л. зехтин и запържете тиквичките от двете страни. Свалете ги от огъня и ги овкусете със сол и черен пипер. Нарежете доматите на средно големи парчета, а босилека на ситно.

Пригответе дресинг с меда, оцета, черния пипер и останалия от пърженето зехтин.

Смесете моцарелата, тиквичките, доматите, бадемите и босилека и в подходяща купа, овкусете с дресинга и сервирайте.

Салата от аспержи с моцарела и лимонов дресинг

Салата от аспержи с моцарела и лимонов дресинг

Време за приготвяне: 35 мин 

Необходими продукти /2 порции/:

  • 500 г аспержи
  • 125 г моцарела Lovilio
  • 20 г шамфъстък
  • 1 ч.л. мед Confeira
  • 2 с.л. зехтин Promienna
  • 2 лимона
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2-3 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
Почистете аспержите от долната твърда част, измийте ги и ги сложете в подсолена вряща вода за няколко минути, докато станат средно меки.

През това време отцедете моцарелата и я нарежете на шайби. Настържете кората на лимоните, след което изцедете сока им. Смесете го със зехтина, меда, шамфъстъка, настърганата лимонова кора, прибавете 2 с.л. от водата, в която са врели аспержите, и пасирайте до получаването на хомогенна смес.

Отцедете добре сварените аспержи. Сложете ги в подходяща чиния и наредете парчетата моцарела. Полейте с лимоновия дресинг, подправете със сол и черен пипер на вкус и поръсете с нарязания магданоз.