Lidl. Заслужава си! Вече знаеш защо.
Меню
Основно съдържание
Качество

Сигурността на клиентите и тяхната удовлетвореност – това са принципите, по които се създава всеки наш продукт. За неотлъчното им следване отговаря Качественият контрол на Lidl. Електроуреди, играчки, домашни потреби и облекло – всеки наш продукт преминава специални тестове за сигурност, надеждност и високо качество.

Целият процес на производство се следи с безкомпромисна стриктност. Избраните материали и дизайнът се наблюдават изключително строго, за да сме сигурни, че отговарят на високите изисквания на Lidl. Едва след като сме убедени, че стандартите ни са постигнати, започва производството.

Качественият контрол продължава да следи стриктно процеса на самото производство. Но и това не е достатъчно, за да сме убедени в надеждността на продукта. Готовите продукти биват изпитвани още веднъж и подлагани на възможни и невъзможни натоварвания. Само така можем да гарантираме на вас, нашите клиенти, че във всяка една ситуация можете да се доверите на закупеното от Lidl.

Независими институти за качество

Паралелно с нашите собствени експерти независими реномирани институти като немските Stiftung Warentest и Ökotest извършват допълнителни тестове за качество. В резултат на това продуктите на Lidl притежават многобройни сертификати и отличия за качество.

Нашите знаци за качество:

TÜV SÜD

TÜV SÜD

TÜV SÜD e организация от независими експерти, които тестват електроуредите и електронните инструменти на LIDL. Повече информация за тази организация можеш да откриеш ТУК.
TÜV SÜD GS

TÜV SÜD GS

TÜV SÜD GS e сертификат на организацията TÜV SÜD, който удостоверява, че продуктът е минал през изпитания за сигурност и не представлява опасност за потребителя, когато се ползва според инструкциите за употреба. Повече информация за TÜV SÜD можеш да откриеш ТУК.
TÜV RHEINLAND

TÜV RHEINLAND

TÜV Rheinland е международна организация, която удостоверява качеството на електроуреди в LIDL. Повече информация за тази организация можеш да откриеш ТУК.

LGA TESTED

LGA e сертификат на организацията TÜV Rheinland който удостоверява, че продуктът е минал през контрол на качеството. В LIDL LGA TESTED удостоверява качеството на мебели, аксесоари за дома и домашните потреби. Повече информация за този сертификат можеш да откриеш ТУК.

INTERTEK GS

INTERTEK GS е компания, която тества и удостоверява качеството на крушките и осветителните тела на LIDL. Тя е изпитвала и електрическите крушки на Томас Едисон. Останалото е история, която можеш да научиш ТУК.

VPA GS

VPA GS е сертификат на института VPA за тестване, който сертифицира качеството на инструментите, пособията и уреди за дома и градината на LIDL. Повече информация за този институт можеш да откриеш ТУК.

HOHЕNSTEIN

Сертификатът на института Hohenstein е знак за три важни показателя на текстилните изделия на Лидл: неналичие на вредни вещества, съответствие на размерите, обозначени на етикета и физическите качества на дрехата, запазващи функционалната си форма след многократно изпиране, според предписанията на производителя. Повече информация за института Хоенщайн можеш да откриеш ТУК.

FSC

FSC е международна неправителствена организация, която удостоверява, че хартията в продуктите на LIDL е изработена от дървесина отговорно управлявани горски стопанства. Повече информация за тази организация можеш да откриеш ТУК.

PEFC

PEFC е международна система за сертифициране на гори, която удостоверява, че дървесината в продуктите на LIDL е добита от отговорно управлявани горски стопанства. Повече информация за тази сертификационна система можеш да откриеш ТУК

YKK

YKK GROUP е компания, специализирана в производството на ципове и закопчаващи продукти от изключително високо качество. Тя е създала и инкорпорирала в облекла пластмасовите ципове, скритите ципове, огнеупорните ципове (за пожарникари), безшумните ципове (за военни) и т.н. Повече информация за лидера в разработката и производството на ципове и закопчаващи продукти в световен план можеш да откриеш ТУК.

BIONIC FINISH ECO

Разработен по подобие на природата: "Learning from naturе". BIONIC FINISH® ECO® е високотехнологично хидрофобно покритие с изключително тънка кристална структура, предпазващо текстилните изделия от вода и замърсяване. BIONIC FINISH® ECO® защитава човека и природата. Повече информация за компанията, създала BIONIC FINISH® ECO®, можеш да откриеш ТУК.

MicroModal®

MicroModal® е е материя с мека и еластична текстура, която осигурява висок комфорт на текстилните изделия на LIDL благодарение на свойството си едновременно да попива и да "диша". Повече информация за създателите на материята MicroModal® можеш да откриеш ТУК.

ProModal®

ProModal® е материя, която комбинира влакна и съчетава мекота и функционалност при гарантирано оптимално качество на текстилните изделия на LIDL. Тъканите ProModal® са по-устойчиви на скъсване. Повече информация за създателите на материята ProModal® можеш да откриеш ТУК.

LYCRA

Материята LYCRA е здрава и трайна синтетична нишка, повишава еластичността и комфорта в текстилните изделия на LIDL и се ползва изключително при производството на: спортна екипировка, бански костюми, ски панталони, ръкавици, трикотаж, чорапи, бельо и други. Повече информация за компанията, изобретила тази и много други материи можеш да откриеш ТУК.

PFI FITTING TESTED

PFI FITTING TESTED е сертификат, чийто отличителен знак е гаранция за качеството на нашите обувки и кожени изделия. Повече информация за института PFI можеш да откриеш ТУК

ILAFLON

ILAFLON е високотехнологично покритие, което притежава отлични противополепващи свойства, устойчиво е на надраскване и е лесно за почистване. Повече информация за компанията, изобретила ILAFLON, можеш да откриеш ТУК.

ILAG NON STICK

ILAG NON STICK е високотехнологично покритие, което притежава отлични противополепващи свойства, устойчиво е на надраскване и е лесно за почистване. Повече информация за компанията, изобретила ILAG NON STICK, можеш да откриеш ТУК.

ROSTFREI EDESTAHL

ROSTFREI EDESTAHL обозначава продуктите от неръждаема стомана на LIDL. Повече информация за организацията можеш да получиш ТУК.

Pure Dinamiq by HeiQ®

Pure Dinamiq by HeiQ® е специална антибактериална обработка срещу образуване на миризми.
Антибактериалната обработка се извършва с помощта на микросребърна технология и повече информация за нея можеш да откриеш ТУК.

BODYMAPPING SYSTEM

BodyMapping е специална технология, която поддържа оптимална температура на кожата и осигурява сухота и максимален комфорт благодарение на задълбочен анализ на физиологията на човешкото тяло и на съобразяване на различните му термични зони (места, на които човек се поти повече или по-малко, и зони, които трябва да бъдат защитени повече или по-малко от студ). Повече информация за компанията NATURAL EVOLUTION, която е разработила BodyMapping технологията, можеш да откриеш ТУК.

Cordura

Cordura® е специално разработена материя с висока устойчивост на скъсване, здравина и дълготрайност при всякакви условия, която се ползва за производство на облекла , обувки, раници и принадлежности за екстремни спортове на LIDL. Повече информация за различните материи на Cordura® ТУК.

TOPCOOL®

Благодарение на своята специална повърхност текстителните изделия, изработени от фина микротъкан TopCool®, много добре абсорбират влагата и бързо я отвеждат навън, където може да се изпари. Така кожата остава приятно суха, осигуряват се постоянна телесна температура и идеални условия за тренировка. Още информация за компанията, която разработва и произвежда материята TopCool®, можеш да откриеш ТУК.

Woolmark

Woolmark® е световно признат авторитет в областта на вълнените тъкани. Woolmark apparel care® гарантира, че препаратът е тестван от независими лаборатории и предлага качествена грижа за вълнени изделия.

SGS

SGS e водеща компания за проверка, верификация, изпитване и сертифициране. Разполага с мрежа от над 1800 офиса и лаборатории по целия свят, в които работят над 85 000 служители.
Основните услуги на SGS могат да бъдат разделени на четири категории: проверка, изпитване, сертифициране и верификация.
Повече информация ТУК.

RAINFOREST ALLIANCE

Този сертификат удостоверява, че земеделските култури са отгледани по високи стандарти за устойчиво земеделие и с мисъл за бъдещето на околната среда.
Повече информация ТУК.

UTZ

UTZ е сертификат, даван на производителите на кафе, какао и чай, които спазват определени социални и екологични изисквания и имат отговорен начин на
производство. Повече информация ТУК.

Защитено наименование

Знак, който се използва за маркиране на продукти, дължащи характеристиките си изключително или основно на мястото им на производство и на уменията на местните производители. Селскостопанският продукт или храна трябва да е произведен, преработен или приготвен в дадена географска област посредством признато ноу-хау.

Стара планина

„Стара планина“ е стандарт, утвърден от Министерството на земеделието и храните, в който са описани спецификациите за производство на продукти от свинско, говеждо и птиче месо.

QUDAL

Лидл България спечели най-голям брой гласове сред участниците в проучването QUDAL – QUality meDAL 2016/2017, проведено на българския пазар от швейцарската организация ICERTIAS (International Certification Association GmbH). Търговската верига е победител в основната категория – „Символ и най-добър пример за най-високо качество на продукти със собствена марка в България“, както и в следните 6 категории за собствени марки: „Кисело мляко“, „Прясно мляко“, „Шоколад“, „Сладолед“, „Продукти за лична хигиена“ и „Химически препарати за почистване на дома“.