А колко спокойно беше бебето, докато акушерката се грижеше за него. То си  седеше послушно, докато тя го преобличаше, и мога да се закълна, че дори помогна при завързването на панделката/връзките. Накратко: цялата процедура по обличането изглеждаше не детска, а направо бебешка игра. А при мен? Не питай. Най-доброто ми време е 25 минути. Да видим какво време ще направя днес!

Капитулирам още в самото начало на процеса по обличането
Бебето недоволства още при първите ми опити да промуша главата през дрешката. За щастие, някои производители на бебешки дрешки са помислили за това.
Има дрехи, които не се обличат през главата. Те са ми любимите. Лесно е – разкопчавам бодито, слагам бебето върху него, промушвам ръчичките и готово. Справих се. Изглежда малко странно. Няма значение, нали отгоре ще му облека и нещо друго. А сега – чорапогащник или гащеризон? Избирам гащеризона, без чорапогащник. Бебокът също е доволен – рита с крачета и ме затруднява максимално да го облека. Хоп, успях да пъхна крачетата в крачолите. Сега майка му се намесва и ми оставя чифт чорапи върху масата за повиване.
 Разбирам, че това е начинът: чорапите се обуват след гащеризона. Не разбирам друго – как бебето винаги успява да ги свали скришно и да ги остави на тайно място, така че повече да не можем да ги открием.

Трябва ли да облека бебето с още нещо? Пуловер? Отпада – той се облича през главата. Жилетката също ще свърши работа. Но очевидно има някакъв проблем с ципа. Обръщането на жилетката наопаки също не дава резултат. Ципът се закопчава отгоре надолу, нали? Чувам одобрителните думи на жена ми, че жилетката е страхотна, тъй като най-накрая някой е забелязал, че циповете бодат врата на бебетата, разбирам, че всичко е наред.

На излизане дочувам думите „смени пелената на бебето още веднъж, преди да излезете, в противен случай, ще заплаче в колата“. Още веднъж цялата процедура? Бебето и аз се споглеждаме и си кимаме. Няма проблем, добре сме си така.
В колата – бебето започва да плаче. И аз усещам каква е причината. Нуждая се от чиста пелена. Нещо като… веднага!.

О, не. Забравих пелените.
Междинна спирка – магазин на LIDL. Трябват ми пелени, влажни кърпички и за всеки случай няколко бурканчета с пюрета. А сега в колата ме очаква: събличане, смяна на пелени и обличане. Половин час по-късно, изпотен, с ужасни болки в гърба, давам свещен обет: следващия път ще сменя пелените на бебока предварително.