Щипка вдъхновение и един черпак съвети за оформление на фотоалбума от първата годинка на твоето съкровище

Първата година ще мине неусетно, затова снимай при всеки удобен случай. Има само едно правило при бебешките снимки: те никога не са достатъчно. Богатият фотоалбум е чудесен подарък, който ще бъде актуален цял живот.
В него можеш да включиш първата стъпка, първата усмивка или първото зъбче.
Всекидневието неусетно ни ускорява по пистата на еднообразнието и крайните срокове и човек бързо забравя малките „големи крачки“ в живота на малкото човече. Бебешкият фотоалбум е полезен и за подарък за баба и дядо.
Не е задължително снимките да са само от бляскавите моменти.
Първите месеци не са леки, затова става само по-сладко, ако в албума има снимки и на „ревящия до небесата бебчо“, „бебчо във вихъра на мацаницата“ и тн. Сканирани, изображенията от ултразвука, отпечатъци от крачета и ръчички, поздравителни картички или рисунки също имат място в албума.

Това и бебе го може – перфектната бебешка снимка

Вече споменахме единственото правило при бебешките снимки. Оттук нататък ти решаваш какво да снимаш. Всяко бебе е уникално, има си уникални физиономии и собствени величествени моменти. Няма значение дали ще използваш дигитален фотоапарат или смартфон – ето няколко лесни трика как да превърнеш снимките шедьовър:

– създай естествена атмосфера, в която бебчо се чувства добре и доволно –  бебето не бива да е нито гладно, нито изморено;
– бъди на височината на очичките му: легни по корем, когато правиш снимки на сладунчето
– хубави ефекти създават аксесоари като балони, кърпи и сапунени мехурчета;
– спонтанните снимки са върхът на сладоледа, дръж винаги фотоапарата наблизо или си направи shortcut на телефона, за да стартираш бързо камерата;
– когато снимаш в закрити помещения, се погрижи за наличието на достатъчно дневна светлина;
– не използвай светкавица. Отвори блендата и увеличи светлинната чувствителност на фотоапарата.

Ако имаш смелост и искаш да експериментираш с бебешките снимки, ето няколко идеи за тема: малки бебешки крачета в ръцете на мама и тате в близък план са страхотен мотив. Сладки са и кадрите, при които прясно изкъпаното бебче наднича от хавлиената кърпа. Можеш да започнеш и месечна серия с любимата плюшена играчка. Различни настроения като глад, радост или изненада могат да бъдат събрани в оригинален колаж. Развихри въображението си и следвай интуицията си за това, коя е стихията на твоето бебе пред камерата.