Наближава първият рожден ден и ти потриваш доволно ръчички (твоите или на детето). Спонтанните неща се получават най-добре, когато са планирани. Тук ще ти разкрием тайните на детското парти. От умиляващата покана със сладко отпечатъче на ръчичка или краченце (защо пък не) до финалното подаръче за гостите.

Големият плюс – твоето малко съкровище все още няма очаквания за партито. Ето защо можеш да го организираш изцяло според собствените си представи. Все пак, не забравяй да поставиш в центъра на планирането сладкия рожденик.
Ти най-добре познаваш бебето си - часовете за почивка и сън ще определят часа за тържеството.  

Покана с усмивка
Не е нужно поканите за рождения ден на бебчо да са скъпи, за да са сладки. Предлагат се много красиви картички, а ти можеш да ги направиш неустоими с актуална снимка на твоето съкровище. Включи въображението на пълна мощност и изрежи от картон табелите за местата на гостите във формата на пеперудка, колички или пък сърчица. Много подходящ е и отпечатък от краче или ръчичка. Просто намажи ръчичката или краченцето с водна боя и притисни към хартията. Имаме още една хубава идея, ако имаш повече време: напълни бебешко шише с цветни перлички, а на гърлото му закачи картичка от цветен картон. Добави само текст с дата, час, място и готово! Запази един екземпляр за фотоалбума като личен спомен, който ще те умилява все повече и повече :).    

Мото

Дай мото на празненството. Ето някои за рожден ден:

  • „Сърдечна покана за един малък спектакъл“
  • „Вълшебен свят и вълшебни феи“
  • „Принцове и принцеси“

Като си имаш тема на партито, по-лесно ще избереш гирлянди, балони, знаменца, лампиони или парти шапчици. 

Подаръци

Не всеки има идея за подходящ подарък. В такъв случай спокойно можеш да се престрашиш да изкажеш конкретни желания. За малкия рожденик разопаковането е най-чудният момент. Не забравяй, че едно дете на годинка може и да не разбере смисъла на подаряването. Най-важното е да е шарено и да шумоли. Много важно – не отваряй подаръците наведнъж, защото може да дойде в повече за малчугана и да се напрегне. Затова разпредели отварянето на подаръците във времето. Можеш да събереш подаръците на гостите и да оставиш бебето да отваря по един на всеки час. Така гостите ще присъстват на отварянето и ще видят как се приема подаръкът. Също така новите играчки не трябва да потънат веднага в огромната купчина от себеподобни в детската стая. Доставя повече удоволствие, ако дни или седмици след рождения ден те се вадят за игра.