Съвети и идеи за организацията

Търсиш вдъхновение за твоето бебешко парти? Вкусни хапки, забавни игри, страхотни идеи за подаръци – можеш да подготвиш всичко това съвсем спокойно и без напрежение. Събрахме за теб най-добрите съвети, така че подготовката, организацията и протичането на празненството да преминат без капка стрес.

Традицията с бебешките партита датира още отпреди 150 години, като в началото те са се празнували предимно в Англия и Америка. Те се организират преди раждането на бебето и са от жени за жени. Близки и приятелки на бъдещата майка канят гости на веселото парти. Подходящото време за тази забава е в третия триместър на бременността. На този ден цялото внимание е насочено към нея и буквално тя бива заливана от подаръци – за нея и за бебето.

Днес е прието празненствата да са след раждането на бебето. Но тъкмо през първите дни след появата на мъника младото семейство има нужда от спокойствие и време, за да свикне с новия член. Защо да не въведем и бебешки „меден месец“ и след него да се организира парти? Не е необходимо новите родители да подготвят всичко сами. Достатъчно е да споделят идеите и желанията си, да изберат дата и да разпределят задачите на приятели и роднини.

Перфектно планиране и подготовка на бебешкото парти

Решението дали празникът ще е преди, или след раждането на бебето, се взима от родителите. Независимо кога ще бъде партито, е необходимо да се избере подходящо място за него. Може да е в собствения дом или в помещение под наем. Много добра идея е изготвянето на списък с желани подаръци. По този начин гостите могат да се разберат за подаръците, които ще поднесат.
Перфектно допълнение са и украсата и вкуснотиите за гостите.

Парти хапки са перфектното решение
Не е необходимо да се подготвя изискан бюфет. В зависимост от часа, в който се провежда празненството, може да се сервира закуска, сладкиши, хапки. Лесни за приготвяне ястия и салати, както и паста са винаги добро решение. Ето няколко идеи:
-    багети или питки
-    снакс от зеленчуци с дип
-    хапки от краставици със зърнесто сирене
-    шишчета с домати и моцарела
-    крекери и хапки от кашкавал
-    пилешки крилца
-    мининаденички
-    плодови хапки
-    пълнени маслинки

В летния сезон подходящи са зеленчукови шишчета, халуми и малки хамбургери на грил. Съвсем в реда на нещата е и гостите да донесат нещо за хапване.

Сладкиши, мъфини и кексчета
Мъфини, кексчета и шоколадови кремчета се приготвят изключително бързо и лесно. Достатъчно е да си набавиш замразени продукти или смес за печене. Можеш да развихриш кулинарната фантазия и да украсиш с боя за хранителни продукти, перли, стърготини. За напитки изборът е между сокове, фрешове и смутита.

Забавни игри за бебешкото парти
Хапване, бърборене и забавление – парти игрите се грижат за отпусната атмосфера и приятно настроение. Със следните идеи усмивките и хубавите спомени са гарантирани:

Имаме нова игра! Бебе – държава – град – река
Позната игра държава – град – река е малко променена.
Рубриките са на тема „бебе“ и се избират от участниците. Това може да са бебешки имена, продукти за бебето, бебешко облекло, видове бебешки каши или продукти за грижа за бебето. Категориите се записват на лист хартия. Тогава всеки участник започва да брои наум, докато не се чуе думата „стоп“. Със съответната буква трябва да се намерят думи от всяка категория. Победител е този, който е готов първи с думи за всички категории.

Познай какъв е подаръкът?
Преди началото на партито се подготвя голяма торба, в която се слагат всички подаръци. По този начин поднасянето им става по-вълнуващо. Сега е моментът за отгатване на подаръка – чрез пипане и разклащане. Със завързани очи степента на трудност се покачва.

Забавна дегустация
Ето и едно предложение за забавна игра за големите хора на партито. Тя може да се играе от два отбора. Всеки участник от съответния отбор е със завързани очи. Играта се състои в опитване на различни бурканчета с бебешка каша. Забавната част е,
че между кашите участниците опитват и горчица, кетчуп или кисело мляко. Победител е този отбор, чийто участници успеят за разпознаят повече каши.

Торта от пелени
Класически подарък е собственоръчно направена торта от пелени, която можеш да поднесеш на бъдещата майка и с която да обереш овациите. Пелените – около 30 до 45 броя – се аранжират във формата на торта.

Разтвори пелената и я увий така, че цветната страна да е насочена надолу. Така, всички навити пелени ще са бели. Навитите пелени се фиксират с ластик или панделка. В основата на тортата изрежи кръг от здрав картон. Украси със салфетка, която закрепваш от долната страна с лепяща лента. Средата на тортата се оформя от бебешко шише. Около него се разполага първият слой пелени. В зависимост броя на наличните пелени, може да се направи едноетажна, двуетажна или триетажна торта. За всеки следващ етаж следва пелените да се навиват на руло и да се захванат стабилно. Трябва да се подредят във формата на кръг и да се подредят на първия етаж на тортата. Важно е основата на всеки следващ етаж да е по-малка от предишната. За по-надеждно закрепване на редовете
е хубаво отделните кръгове от пелени да се фиксират с големи ластици.

Бебешки продукти като декорация
Остана само да украсиш тортата от пелени с малки подаръци и бебешки продукти. Подходящи са биберони, чорапчета, влажни кърпички, шампиони и кремове. Изкуствените цветя и плюшените играчки също са страхотно допълнение към такава торта. Използвай двойнозалепваща лента, за да фиксираш всичко към пелените. Накрая опаковай тортата от пелени в безцветно фолио и украси с панделка. Ето че твоят оригинален и впечатляващ подарък е готов. Приготви се за овации и си вземи писалка, за да раздаваш автографи.