Редовно ги прелистваш и все се чудиш защо не ги изхвърлиш.
А те са истинско съкровище. Брошурите на Lidl са страхотен безплатен материал за моделиране. Виж няколко предложения какво можеш да сътвориш с тях.

Забавни светове, в които майстор разбива шейк с бормашина и хвърчат малинки, отвертки и земелчета.

В брошурите можеш да намериш много цветни картинки, с които да направиш забавни колажи. Избери заедно с детето най-забавните. Изрежи ги. В този смисъл децата се делят на две групи – достатъчно големи да боравят с ножица или достатъчно малки, за да им е забавно и да пляскат, дори и само като изрязваш поредната фигурка. След това идва ред на специално лепило (има рецептата най-долу). Когато налепите целия колаж, можете да го доразкрасите с рисунки. Няма нужда да ти казваме, че хрумват страхотни идеи в движение. Дай криле на кренвиршите на прoмоция, за да полетят. Парченцата чипс са планети и метеорити, а почистващите препарати за съдове са същински космически кораби!

Когато полезното е залепено за забавното

Всички знаем, че децата обичат да изрязват, лепят и да оформят неща с ръцете си. Но знаеш ли, че това развива тяхното самочувствие и сетивни възприятия!
С този тип активности мъниците отрано разбират, че хартията може е забавна. Освен това тя се мачка и шумоли, а с помощта на лепило могат да ѝ се придадат най-невероятни форми. Не е важно какъв е резултатът, важен е процесът на създаване. Децата винаги са изключително горди от своето творение и с нетърпение го представят на мама и тате. Това повишава тяхното самочувствие. Дори и най-малките могат да създадат без проблем лесни колажи. Какво чакаш? J Взимай брошурата и нека творенето започне сега!

Направи-си-сам занимателна книжка
Колко занимателни книжки с картинки са минали през ръцете ти? Хайде да бъдем искрени – те всички изглеждат еднакви. Затова ти предлагаме следното – защо не си направите уникална, ръчно изработена от теб и твоето дете, занимателна книжка с картинки. Ако идеята ти харесва, просто следвай инструкциите:

1. Съберете картинки от брошури или опаковки на продукти и ги сортирайте по теми: „плодове“, „зеленчуци“, „зелени неща“, „сини неща“ и т.н. За малките деца тук има и образователен елемент, ако детето е по-голямо, направо можете да си направите състезание.

2. Залепете ги върху лист хартия формат А4 и ги подредете в прозрачни джобове.

3. За да се получи по-стабилен колаж, поставете парче картон (опаковките от корнфлейкс са идеални за целта) между два колажа.

4. Подсилете ръбовете с лепяща лента.

5. Подредете колажите в папка и тадааам! Вече имате прекрасна уникална книжка с картинки!

Друг вариант за подсилване на страниците е да използвате ламиниращо фолио и да ги подредите в папка.

Ето я и вълшебно лесната рецепта!
Както вече споменахме, децата обичат да си играят с хартия и лепило. В същото време трябва да внимаваме, тъй като децата често пъхат ръцете си в устата, а това може да е опасно, ако са пръстите са омазани лепило. Предлагаме ти лесна рецепта за лепило, подходящо за ползване от деца:


500 ml вряща вода

1 с.л. ябълков оцет Родна стряха

1 ч.л. сол Kania

125 g нишесте


Разбърквай всичко на котлона на средна температура, докато не се образува кремообразна смес. Лепилото ще бъде годно за употреба няколко седмици, ако го съхраняваш в херметически затварящи се съдове. Напред към забавлението!