Семейство Ценови от Пловдив и ЦВЕТОВЕТЕ НА ПРОЛЕТТА

1. Представете се накратко. Как се казвате, от къде сте и с какво се занимава всеки от вашето семейство?  
Ние сме Лиляна, Спас, най-голямата ни дъщеря Александра, по-малката – Йоана и близнаците Тео и Леа.  Интересно за нашето семейство е, че всичките ни деца са родени през месец юни, а ние – през ноември. Общо взето при нас положението е „три дни яли, пили и се веселили!". По професия съм козметик, по призвание – майка на три момичета и едно момче.  Спас работи като IT в банка. Александра е ученичка в 5-ти клас, от няколко месеца има интерес към музиката. Йоанка-калпазанка е магнит за бели, старае се да е по-послушна, но уви, без резултат.


2. Ако трябва да опишете вашето семейство с една дума, коя е тя?
Предизвикателство.


3. Кой е на-щурият член във вашето семейство? А кой винаги отстъпва?
Тайфунът Йоана е най-щура. Компромисната част се пада на татко Спас.


4. Какво най-много обичате дa правите, когато сте всички у дома?
Всички обичаме да си почиваме, с изключение на Йоанка, тя никога не обича да си почива. Аз, стига да имам време, обичам да готвя. Не сме от семействата, които обичат да си стоят в къщи.


5. Имате ли някакъв собствен семеен ритуал? Такъв, който може би другите семейства нямат?
Не ни се получават ритуалите. От сутринта ни завихря приятната лудница!


6. Как започвате деня си? А как го завършвате? Кой е любимият ви момент от деня?
По тъмно сутрин с две шишета мляко за близнаците и две кафета. Завършва с едночасово приканване на каките за миене на зъби, къпане и лягане. Любимата ни част от деня е, когато всички са заспали и мога да си "чуя" мислите.


7. Къде обичате да прекарвате свободното си време?
В разходки сред природата. Не обичаме пренаселени места.


8. Кое е любимото ви място във вашия град? Защо го харесвате? Какво правите, когато сте там?
Борисовата градина. Защото през лятото е прохладно и там съм прекарала голяма част от детството си, навява ми приятни спомени. В парка има един господин (чичо Янко), който с кукли на конци изнася кратки пиеси на фона на български детски песнички. И двете ми дъщери обичат да гледат танцуващите кукли на конци.


9. Колко често пазарувате в Lidl?
Поне 2 пъти седмично.


10. Правите ли си списък преди пазаруването? А случва ли се да го надхвърлите? Колко често? Какво най-много ви изкушава?
Да, отскоро правим списъци. На всяко пазаруване го надхвърляме и най-много ни изкушават изделията от пекарната.


11. Кой е любимият ви продукт в нашия магазин?
Имаме много любими продукти в Lidl – от едромляната лютеница, която купуваме със стекове, до удобните дрехи за цялото семейство. В магазина ни харесва това, че докато пазаруваме за вечеря, намираме и неща за себе си и дома.


12. Защо го харесвате?
Заради парченцата печена чушка. Напомня ни на домашната лютеница, правена от бабите ни.


13. Колко може да изядете от него?
Не съм засичала за колко време изяждаме един стек с лютеница, но трябва.


14. Имате ли любима рецепта с този продукт?  
Разбира се, даже две. „Пица филия“, в която мажем филиите с лютеница, поставяме шунка, кашкавал и запичаме на фурната. Също правим нещо като салата от лютеница с праз и сирене.


15. Ако трябва да го препоръчате на друг, какво бихте казали – защо трябва да го опита? Защото има вкус на истински продукт, напомнящ на домашно приготвена лютеница. Много добро съотношение цена-качество.


16. Бихте ли споделили интересна/любопитна история, свързана с ваш любим продукт от Lidl? Асоциация или спомен, който свързвате с него?
Такъв продукт е сладоледът с вкус на ябълков пай от Алпийскта седмица), но не ни е сред любимите. А ето и историята: бях бременна с близнаците и 3 дни преди планувания ден останах сама в апартамента ни в София, мъжът ми беше дошъл за няколко часа до Пловдив. Реших да хапна сладолед, напълних щедро една чашка от този „ябълков пай“, поизчаках малко, тъй като обичам сладоледа леко разтопен. Реших да си полегна за кратко, и след минути ми изтекоха водите. Прибрах си прилежно чашата сладолед в хладилника „за после“ 😊 Винаги, когато го видя във фризера в Lidl, се сещам как това е последният ми недояден сладолед, преди да родя.