Семейството на Неда, Кирил и трите им слънца

1. Представете се накратко. Как се казвате, от къде сте и с какво се занимава всеки от вашето семейство?
Ние сме Неда, Кирил и децата ни Николай на 10 г., Калина на 5 г. и 8-месечния Йордан. Живеем в гр. Мартен – малко градче на няколко минути от Русе.
Николай е в 5-ти клас и толкова добро и спокойно дете, че ние го караме да излиза. Като повечето си връстници е лепнат за телефона, но когато е вкъщи, ми помага много с бебето, обича да се занимава с него. Не мога да кажа същото и за Калина – тя е пълен дивак. Много е шумна и изобретателна, оглася квартала с виковете си и винаги буди бебето. Постоянно се рови в гардероба ми и се облича с мои дрехи... артистична душа е.
Аз, Неда, съм дигитален художник и илюстратор. Кирил работи в петролна база и е треньор на месния футболен отбор.


2. Ако трябва да опишете вашето семейство с една дума, коя е тя?
Не съм убедена, че има една дума, описваща това, което се случва в къщи. Ние се наричаме понякога „катун“, „цирк“, „джунгла“.


3. Кой е най-щурият член във вашето семейство? А кой винаги отстъпва?
Засега най-щуро е дете номер две, единствената девойка от тримата – Калина. Тя има силите и енергията за три момчета. Най-отстъпчив, но по принуда, е Николай, най-големият. Ако имаше избор, надали щеше да отстъпва.


4. Какво най-много обичате дa правите, когато сте всички у дома?
Ние живеем в къща, затова ако времето позволява, обичаме да прекарваме време на двора, където децата щастливо и успешно изразходват енергия.


5. Имате ли някакъв собствен семеен ритуал? Такъв, който може би другите семейства нямат?
Ритуалите са, за да се изпълняват периодично, а ние сме много динамично семейство. Всеки ден сме с различен режим или план за деня. За ритуално по-скоро мога да отбележа изпиването на по чаша вино, след като децата заспят


6. Как започвате деня си? А как го завършвате? Кой е любимият ви момент от деня?
Денят винаги стартира шумно. Кой се гласи за работа, кой – за градина или за училище, всеки се лута напред-назад. Бих казала, че завършва по същия шумен начин. Затова и любим момент за нас двамата е, когато децата заспят.


7. Къде обичате да прекарвате свободното си време?
Рядко имаме такова, но имаме ли, просто гледаме да релаксираме или да разнообразим с разходка до някъде.

8. Кое е любимото ви място във вашия град? Защо го харесвате? Какво правите, когато сте там?
Тъй като сме крайдунавски град, обичаме много да ходим на брега на Дунава. Често се събираме с приятели там на барбекю. Тихо е, спокойно, децата тичат на воля и всички са щастливи.


9. Колко често пазарувате в Lidl?
Веднъж месечно.


10. Правите ли си списък преди пазаруването? А случва ли се да го надхвърлите? Колко често? Какво най-много ви изкушава?
Без списък не тръгваме никога. По принцип пазаруващият в семейството е Кирил. Винаги се е връщал със точно изпълнен списък.


11. Кой е любимият ви продукт в нашия магазин?
Харесваме стоките за деца – дрехи, обувки и козметика. Следим специално, когато пуснат детски дрешки. Особено Калина е облечена в повечето случаи от Lidl. Материята на дрешките е хубава, качествени и издръжливи са.

Ползваме козметиката на Lupilu за бебето, в менюто му влизат и пюретата.

Фенове сме на инструментите.

От храните любима ни е изварата, тази с плодовете и чистата, обезмаслена. Често купуваме и фъстъченото масло. Правя на децата сандвич с фъстъчено масло и сладко от ягоди! Ммм...


Разгледай работата на Неда Малчева и забавните й илюстрации, посветени на майчинството, на https://www.facebook.com/nedaArtworks/