danger
Този браузър не се подържа.

Използвате версия на браузър, която не се подържа от нашия сайт.

  • Лидл България дава награда от 10 000 лв по проекта за здравословно хранене „Манджицу“
    Лидл България дава награда от 10 000 лв по проекта за здравословно хранене „Манджицу“

    Лидл България дава награда от 10 000 лв по проекта за здравословно хранене „Манджицу“

    СУ „Христо Ботев“ от Враца спечели сумата, която ще се използва за подобряване
    условията за спорт и отдих

    Лидл България избра училището, което ще получи награда от 10 000 лева по проекта на компанията за здравословно и балансирано хранене „Кулинарно междучасие Манджицу“. Търговската верига ще предостави сумата на СУ „Христо Ботев“, град Враца, като паричната награда ще бъде използвана за подобряване зоните за спорт и отдих на територията на училището.

    „Кулинарно междучасие Манджицу“ е първата по рода си инициатива на Лидл България, която има за цел по забавен и интересен начин да запознае децата от 1-ви до 4-ти клас с основни теми от здравословното и балансирано хранене. От старта му през 2015 г. досега проектът е достигнал до над 7 000 деца.

    Проектът „Манджицу“ гостува в 8 града в страната, като във всяко посетено училище проведе по два 60-минутни здравословни урока и запозна над 500 ученика с балансираното хранене. В рамките на кулинарните часове децата се срещнаха с утвърден кулинарен специалист, научиха любопитни факти за хранителните елементи и продукти и сами приготвиха вкусна и здравословна храна с помощта на професионални готвачи. Като част от инициативата бе разработено мобилно приложение „Манджицу“, а всяко училище, участвало в проекта, получи измервателен уред, с който може да следи теглото, индекса на телесна маса и телесните мазнини на учениците

    За наградата от 10 000 лева кандидатстваха общо 7 училища, част от инициативата. СУ „Христо Ботев“, град Враца бе избран за победител заради подробно разработения си проект за изграждане на фитнес площадка с уреди и зона за отдих с пейки и дървета в своя двор. Освен това, училището се ангажира с подготовка на информационни материали за балансирано хранене, както и с изграждането на спортна площадка, благодарение на която учениците ще придобият още знания за безопасно движение по пътищата и колоездене в градска среда.

    През 2015/2016 година „Кулинарно междучасие Манджицу“ гостува в училищата СУ „Отец Пайсий“ /Кърджали/, ОУ „Васил Петлешков“ /Пловдив/, СУ „Св.св. Кирил и Методий“ /Велинград/, 22 СОУ „Георги С. Раковски“ /София/, СУ „Димитър Талев“ /Добрич/, СУ „Св. Климент Охридски“ /Троян/ и СОУ „Христо Ботев“ /Враца/ и  СОУ „Георги Брегов“ /Пазарджик/.

    Повече за проекта можете да видите на www.lidl.bg/ninja