внимание
Този браузър не се подържа.

Използвате версия на браузър, която не се подържа от нашия сайт.

 • Кулинарно междучасие
  Кулинарно междучасие

  Кулинарно междучасие

  "Кулинарно междучасие" е първият по рода си проект, съчетаващ в себе си образователна и кулинарна насоченост, ориентиран изцяло към децата. Мотивирани от желанието да предоставяме не само качествени услуги и продукти, но и да бъдем полезни на обществото, стартирахме проекта "Кулинарно междучасие", който освен образователен и забавен, цели да насочи вниманието на общество, родители и институции към проблем, който засяга немалка част от децата на България.

  По данни на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания българските деца са на пето място по затлъстяване в Европа. За да подпомогнем родители и училища да обърнат тази тревожна тенденция сред подрастващите, създадохме "Кулинарно междучасие", което цели да представи на децата по интригуващ и образователен начин колко е важно да изградят и да поддържат от малки здравословни хранителни навици. Искаме да им помогнем да се убедят, че здравословното е вкусно и лесно за приготвяне.

  За гарантиране на устойчиви резултати, проектът е разделен на два етапа и е насочен към учениците от 1-ви до 4-ти клас. Поставяме като фокус най-малките ученици, тъй като е важно хранителните навици да бъдат създадени по правилен начин в най-ранна възраст.

  През първия етап Лидл България се ангажира с предоставяне на уреди за измерване на тегло, телесни мазнини, мускулна маса и други. Уредите остават в училището, като целта на този етап е да предоставим възможност за мониторинг на теглото на децата в активна възраст и възможност родителите да получават регулярно информация.

  Вторият етап включва провеждането на кулинарен урок в рамките на 45 минути, организиран от Лидл България. По време на урока децата се срещат с утвърден кулинарен специалист, който ги запознава с любопитни факти за хранителните елементи и продукти, като им дава и съвети за здравословно хранене. По време на урока на децата се дава възможност да приготвят сами здравословна храна с помощта на професионални готвачи, като съчетават и затвърждават придобитите знания с практически умения.

  За допълнително запазване на интереса на децата създадохме мобилно приложение, достъпно за сваляне в Google Play и App Store, което под формата на игра дава полезна информация за различните хранително елементи, ползите от тях и съвети за правилно хранене. Децата се запознават с него още в рамките на кулинарния урок в училище и могат да го свалят веднага след това и на своите устройства, като така и вкъщи ще могат да приложат на практика наученото до момента.

  Всяко училище, което желае "Кулинарно междучасие" да гостува на територията му, може да изпрати мотивирана заявка на pr@lidl.bg.