внимание
Този браузър не се подържа.

Използвате версия на браузър, която не се подържа от нашия сайт.

 • Лидл България стартира инициативата „Lidl – за твоето дете“
  Лидл България стартира инициативата „Lidl – за твоето дете“

  Лидл България стартира инициативата „Lidl – за твоето дете“

  Близо 2 000 деца и родители се забавляваха на първата “Lidl Неделя в Музейко”

  Най-новата инициатива на Лидл България – “Lidl – за твоето дете“ отбеляза своя официален старт с близо 2 000 деца и родители и множество забавни работилници по здравословно хранене, спортни приключения и загадки в детски научен център „Музейко“.

  “Lidl – за твоето дете“ включва серия от активности в три основни и важни области – здравословното и балансирано хранене, спорта и активния начин на живот и образованието и развитието на талантите. С тази своя инициатива компанията си поставя две основни цели – да допринася за пълноценното и здравословно израстване на децата, както и да бъде полезна на самите родители в грижата им за тях.

  „Вярваме, че общуването с децата, времето, прекарано с тях, както и тяхното здраве и правилно израстване са онези важни неща, които осмислят живота ни. Затова една от ролите ни като отговорен бизнес е да спомагаме за грижата за децата именно като един от най-важните фактори за нашия пълноценен начин на живот“, сподели Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на Лидл България.

  Партньори на инициативата са организации с доказана експертиза и успешен опит във всяка от сферите, в които Лидл България ще насочи своите усилия. С помощта на детски научен център Музейко компанията ще работи в посока развитие на талантите, като заедно ще се грижат да провокират у децата желанието да придобиват нови и различни знания. В сферата на образованието ключов партньор на инициативата ще бъдат „Заедно в час“, с които ще се работи в посока качествено образование, повече образователни възможности за учениците и подкрепа на онези млади и талантливи хора, които искат бъдат новото поколение учители.

  В областта на спорта инициативата ще си партнира със сдружение „БГ Бъди активен“, с помощта на които ще обединят усилията си за повишаване физическата активност сред децата и повече условия за спорт и активен начин на живот. Специален гост бе и едно от най-успешните и доказани волейболни имена у нас – Владо Николов, който ще бъде важен посланик и радетел на идеята за повече спорт за децата.

  “Всички тук споделяме общи ценности и обща визия, която е насочена към децата. Правилният подход е да се работи с тях, защото те не само са нашето бъдеще, но и са по-възприемчиви. И ние като родители имаме важна роля, за да ги насърчаваме да се движат. Трябва да ги мотивираме и да бъдем техен личен пример, защото спортът има пряко въздействие върху дисциплината, израстването и пълноценната реализация на децата“, сподели Владо Николов.

  Успоредно с образованието, спорта и развитието на талантите, Лидл България ще надгради и своя проект за здравословно и балансирано хранене – „Кулинарно междучасие Манджицу“, което компанията реализира през последните две години.

  За Детски научен център Музейко
  „Музейко е пространство, създадено с цел да вдъхнови и ориентира децата към техния живот, трудности и потребности. Всяко кътче от него е разработено така, че да стимулира любопитството и творческото начало у децата. Интерактивните експозиции обаче съвсем не са всичко. Истинско постижение и гордост за нас е допълнителната програма с над 200 научни работилници и ателиета, която дава познания в различни области, сред които здравословно хранене, приложни изкуства и спорт. Тя е разработена от образователния екип на Музейко – млади учени, педагози и хора на изкуството, които обединяват усилия и с изключително желание представят темите по забавен, вдъхновяващ и незабравим за деца и възрастни начин. Партньорството, което обявяваме днес, ще даде достъп на още повече подрастващи и младежи да се докоснат до Музейко, да открият и развият своите таланти и интереси”, Бистра Кирова, директор на Музейко.

  Музейко е най-големият детски научен център в Източна Европа. Създаден е през 2015 г. от фондация "Америка за България".
  Музейко обхваща интерактивно пространство от 3500 кв.м. с над 130 образователни игри, посветени на различните науки, инженерството, екологията, комуникациите и изкуствата и Учебен корпус, който предлага специализирани научни и творчески ателиета. Музейко осмисля по увлекателен и лесен начин връзката между децата и знанието чрез съвременно пространство и прогресивна методология в поднасянето на учебния материал.

  За Сдружение BG Бъди активен
  „С помощта на партньорството с Лидл България искаме да направим повече училища в България активни. Опитът на BG Бъди активен от 2011 г. насам показва, а и световните проучвания потвърждават, че физическата активност предлага големи ползи в различни сфери от училищния живот на децата. Спортът и движението помагат на учениците да учат по-бързо и да усвояват по-лесно, да създават по-силна връзка с училището, да получават по-високи оценки и като цяло да бъдат по-щастливи, по-мотивирани, по-самоуверени и с по-добро поведение в клас”, Ласка Ненова, основател на Сдружение BG Бъди активен.

  Сдружение BG Бъди активен e национална неправителствена организация, основанa през 2011 година, с цел популяризиране на спорта и движението за здраве сред гражданите на България и постигане на видима промяна в нагласите и културата на българското общество към физическата активност и спорта за здраве. Основни приоритети на организацията са повишаване на активното време при децата и подрастващите и създаване на условия за спорт и физическа активност в малките населени места чрез изграждане на обществени съоръжения и обучаване на спортни аниматори.

  За Заедно в час
  "През последните 6 години с работата на учителите по програма Заедно в час виждаме как ефективното обучение може да промени възможностите пред всяко едно дете и сме убедени, че именно учителят играе ключова роля за тези успехи. Мисията за равен достъп до качествено образование е мащабна и много важна за цялостното развитие на страната и обществото ни. За щастие продължаваме да намираме съмишленици и партньори, с които заедно да работим за по-доброто бъдеще и реализация на всяко дете. Затова сме и изключително ентусиазирани за новото ни партньорство с Лидл България. То ще ни позволи да достигнем до още повече деца и хора за пример и заедно да реализираме в пълна степен потенциала на страната ни", Нели Колева, директор Публични партньорства, Заедно в час.

  Фондация Заедно в час е неправителствена организация, която работи за улесняване на достъпа до качествено образование на всяко дете в България, като привлича и подкрепя талантливи млади специалисти към учителската професия. Като част от международната мрежа Teach For All Заедно в час работи в партньорство с над 41 организации на 5 континента за разширяване на образователните възможности за всички ученици по цял свят.

 • Лидл България стартира инициативата „Lidl – за твоето дете“
  Лидл България стартира инициативата „Lidl – за твоето дете“