внимание
Този браузър не се подържа.

Използвате версия на браузър, която не се подържа от нашия сайт.

 • Първия магазин на Lidl в Благоевград
  Първия магазин на Lidl в Благоевград

  Над 3 000 клиенти в деня на откриването на първия магазин на Lidl в Благоевград

  На 30 октомври 2016 г.отвори врати първият магазин на Lidl в Благоевград, построен изцяло по новата концепция, която немската верига въвежда в световен мащаб. Това е първият магазин от ново поколение, който компанията изгражда извън София. Д-р Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград, и Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“ в Лидл България прерязаха лентата на 83-ия търговски обект на Lidl при огромен интерес. Над 3 000 благоевградчани и гости на града посетиха новия обект в деня на откриването.
  „Радвам се, че именно в Благоевград компанията открива първия магазин, съобразен с новата концепция, извън столицата. Благодаря на Лидл България за добрите партньорски взаимоотношения. Резултат от това сътрудничество е и детската площадка, обновена с подкрепата на Лидл България, в градската градина на Благоевград“, заяви д-р Атанас Камбитов.
  Новите магазини на Lidl включват дизайн и функционалност с фокус върху клиентите и служителите: значително увеличено вътрешно пространство, повече дневна светлина и оптимална подредба на продуктите. При обектите от ново поколение основен елемент е и енергийната ефективност на сградата с цел опазване на околната среда.
  „Вярваме, че промяната в дизайна и архитектурата правят пазаруването още по-лесно и приятно. Непроменено остава оптималното съотношение цена-качество и разнообразната комбинация от хранителни и нехранителни стоки. Надяваме се, че нашите клиенти и в Благоевград ще оценят тези предимства. Лидл България присъства в 43 града в страната – факт, който потвърждава нашия дългосрочен инвестиционен ангажимент“, каза Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на Лидл България.
  Магазинът използва с 30 % по-малко енергия. Климатизацията, вентилацията, отоплението и хладилната инсталация са разработени с грижа за природата. Системата за управление на сгради позволява мониторинг на всички инсталации и точки на консумиране на енергия. Използваните дълготрайни строителни материали и високо ефективните системи за изолация осигуряват възможно най-високо качество на въздуха и оптимална акустика.
  Обособените продуктови зони позволяват на клиентите да пазаруват по-бързо, без да губят време в търсене. „Деликатека“ предлага висококачествени традиционни български деликатеси, само от български доставчици, без изкуствени оцветители, заместители на месо и вкусови подобрители. Продуктите са нарязани и опаковани в защитена среда, а опаковката е щадяща природата. Зона „Витаминотека“ включва мини варианти на плодове и зеленчуци специално за деца – още една крачка в посока насърчаване здравословното и балансирано хранене.