внимание
Този браузър не се подържа.

Използвате версия на браузър, която не се подържа от нашия сайт.

 • ЛИДЛ България инвестира 80 млн. лева във втора складово-логистична база
  ЛИДЛ България инвестира 80 млн. лева във втора складово-логистична база

  ЛИДЛ България инвестира 80 млн. лева във втора складово-логистична база

  Немската верига отбелязва пет успешни години в България с нова инвестиция.

  Днес, 3 септември 2015 г., с официална церемония „първа копка“ Лидл България даде старт на изграждането на своя втори логистичен център в страната. С поредната си голяма инвестиция в България немската верига отбелязва и своеобразен юбилей – пет успешни години в България.

  Церемонията се състоя на строителния терен в близост до село Кабиле, община Тунджа. Сред официалните лица, уважили събитието, бяха Георги Георгиев, кмет на район Тунджа, Димитър Иванов, областен управител на област Ямбол и неговите заместници Диана Динкова и Иван Йоргов, Митко Василев, управител на Германско-българската индустриално-търговска камара, както и други представители на местната и централна власт.

  „В лицето на община Тунджа ЛИДЛ България има коректен и етичен партньор и съм уверен, че тази инвестиция ще има голямо развитие през следващите години“, заяви господин Георгиев.

  „Днес сме свидетели на една от най-големите инвестиции в страната, която ще има полза за цяла югоизточна България“, каза областният управител на област Ямбол.

  „Изграждането на втората ни складово – логистична база е както ясен знак за положителното развитие на компанията, така и гаранция за високите стандарти на предлаганите на хилядите наши клиенти продукти, които ежедневно минават през сериозен вътрешен контрол за свежест и качество именно в централния ни склад “, заяви Милена Драгийска – Денчева, управител на Лидл България.

  Вторият логистичен комплекс на Лидл България ще бъде по-голям от този в с. Равно поле край София – обектът ще се простира на площ от 197 000 кв.м., а общата застроена площ на сградата ще бъде 47 000 кв.м. със 121 товаро – разтоварни рампи. Инвестицията е в размер на приблизително 80 млн. лева. ЛИДЛ България ще развие специална програма за подбор и обучение на персонал от региона, чрез която ще се разкрият около 120 нови работни места.

  На официалното събитие мениджърският екип на Лидл България отличи някои свои стратегически партньори за изминалите 5 успешни години на българския пазар. Сред получилите признание са големи български компании като "Симид" (водещ производител на хляб и хлебни изделия), заводите "Млечни продукти, "СИС Технология", "Биомет" (в областта на транспортните услуги), MMС и други, които заедно с Лидл България са увеличили почти четирикратно обема на своето производство и заетост и са пример за успешно сътрудничество.

  „Малките компании се развиват чрез големите. Ние осъзнаваме и носим с голяма отговорност тази наша мисия. Заедно с ЛИДЛ България много малки и средни предприятия надграждат своя бизнес и дават допълнителни работни места, отделно от тези, които ние осигуряваме“, заяви управителят на ЛИДЛ България госпожа Милена Драгийска-Денчева.

 • ЛИДЛ България инвестира 80 млн. лева във втора складово-логистична база
  ЛИДЛ България инвестира 80 млн. лева във втора складово-логистична база