внимание
Този браузър не се подържа.

Използвате версия на браузър, която не се подържа от нашия сайт.

 • Манджицу
  Манджицу

  Манджицу

  Може ли един бонбон да е едновременно вкусен и полезен? Може, разбира се. Точно това доказва инициативата Кулинарно междучасие – Манджицу – първият проект на Лидл България, който има за цел да запознае децата от 1-ви до 4-ти клас с основни теми от здравословното и балансирано хранене. Началото на инициативата е поставено в края на 2015 година.
  По забавен и интригуващ начин децата научават колко е важно да се хранят правилно, както и колко интересно може да бъде да помагат на мама и татко в готвенето у дома. Малчуганите се срещат с кулинарен специалист, влизат в ролята на готвачи и се запознават с различните хранителни елементи и ползите от тях с помощта на специално разработено приложение Манджицу (достъпно за сваляне в Google Play и App Store).
  Освен всичко това, участието в проекта даде шанс на училищата да спечелят парична награда от 10 000 лева за подобряване условията за спорт и отдих на тяхната територия. Наградата заслужи СУ „Христо Ботев“, град Враца, с проекта си за изграждането на фитнес площадка с уреди и зона за отдих в своя двор.