внимание
Този браузър не се подържа.

Използвате версия на браузър, която не се подържа от нашия сайт.

 • Отличени практиканти за 2016 година
  Отличени практиканти за 2016 година

  Lidl отличи с награди четирима младежи от практикантската си програма за 2016 година

  За четвърта поредна година практикантската програма на Lidl дава възможност за професионален старт на ученици.

  Mагазини на Lidl в цялата страна се превърнаха в първото работно място на десетки младежи, решили да се включат в четвъртото издание на практикантската програма на веригата. Ученици от  от 11-ти и 12-ти клас, навършили 18 години направиха своя първи професионален стаж през лятото, като работиха на 6-часови смени в магазини на Lidl в цялата страна, от понеделник до петък. Практикантите сключиха първия си трудов договор за срока на стажа, срещу което получиха месечно възнаграждение, както и ваучери за пазаруване в магазините на Лидл България. Учениците имаха възможността да получат въвеждащо обучение и професионални съвети от ментор, който работи пряко с тях по време на първите им стъпки в кариерата.
  Лятната практика в Lidl завършва с конкурс за есе, в който могат да се включат всички участници в парктикантската програма. От всички есета на тема „Lidl отвътре и отвън“ бяха избрани най-добрите, а именно тези на Виктория Христова (София), Георги Лазаров (Пловдив), Димитър Христов (София) и Преслава Георгиева (Търговище). Отличеният с първо място ще получава стипендия в размер от 100 лв. на месец през първата си година като студент, а заелите второ и трето място - ваучери за пазаруване в Lidl за период от шест месеца.
  „Вярваме, че за учениците времето в Lidl е възможност за професионална ориентация и добро начало на професионалния им път. С практикантската си програма, както и с проекта за дуално обучение се опитваме да помогнем на младежите да направят първите си професионални стъпки още в училище, като правим възможен баланса между теория и практика“, сподели г-жа Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.
  В своите есета четиримата победители споделят вълнуващи преживявания от първото си работно място. Те не скриват и това, че са разбрали важността на екипната работа, добили са увереност и дори определят първия си професионален опит като школа за характери.
  Практикантската програма на Лидл България е една от инициативите на компанията в подкрепа развитието на българското образование, която дава възможност за първи трудов опит на ученици. Тя е част от цялостната стратегия на компанията за подкрепа, развитие и разгръщане потенциала бъдещите професионални кадри. Друга инициатива, която Лидл България подкрепя е проекта за дуално обучение, който се осъществява в партньорство с редица търговски вериги. Дуалното обучение дава възможност на учениците да изучават теорията на дадена професия и да се запознаят с нейната същност отблизо. Той се провежда за втора поредна година  в Националната финансово-стопанска гимназия, където своето обучение започва втори випуск, който след завършването си ще има възможността за професионалната кариера в Лидл България.