внимание
Този браузър не се подържа.

Използвате версия на браузър, която не се подържа от нашия сайт.

 • Лидл награди трима младежи от практикантската си програма за 2015-та
  Лидл награди трима младежи от практикантската си програма за 2015-та

  Лидл награди трима младежи от практикантската си програма за 2015-та

  Инициативата, която дава възможност за първа работа на ученици, се проведе в 24 града в страната

  Антон Стойчев от Велико Търново, Елена Георгиева от София и Радослав Райчев от Пловдив са тримата младежи, които бяха наградени от Лидл след приключване на практикантската програма на компанията за 2015 г. Младежите спечелиха отличията си чрез участието си в конкурса за есе на тема „Петте най-полезни неща, които научих в първата си работа”, след като изкараха месец и половина практика в магазините на Лидл. Първата награда на Антон Стойчев е стипендия от 100 лв. на месец за първата година от следването му във висше учебно заведение, а втората и третата са ваучери за пазаруване в Лидл за период от шест месеца.
  Антон вече е студент в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Математика и информатика“. Ето какво сподели той за първата си работа:
  „Изобщо не е както изглежда на пръв поглед – работата е сложна и отговорна, но съм щастлив, че с помощта на колегите разбрах колко важен всъщност е колективът“.
  „За този месец и половина се научих да бъда продуктивна, но най-вече, че усмивката и любезността помагат винаги“, сподели Елена, която сега е в 12 клас в Първа английска гимназия в София. Тя иска да учи в Медицинския университет – „Медицина“ или „Фармация“, но с удоволствие ще кандидатства за програмата и през 2016 година.
  Практикантската програма на Лидл през настоящата година беше трето поредно издание, но за първи път се проведе в национален мащаб. В кампанията имаха желание да се включат три пъти повече младежи от предходните издания на инициативата. От възможността за професионален стаж в Лидл се възползваха младежи в 11-ти и 12-ти клас, навършили 18-годишна възраст. Учениците работиха в периода 15 юли – 31 август в магазини на Лидл в 24 града в страната. Стартирайки своята практика във веригата, те получиха въвеждащо обучение и имаха на разположение ментор, който работи пряко с тях и им помага в първите им стъпки в професионалната кариера. Работното време на младежите беше организирано на смени, в рамките на 6-часов работен ден, от понеделник до петък, което им даде възможност да се радват и на ваканцията си. Практиката беше оформена като трудов договор за срока на стажа, а за работата си практикантите получаваха месечно възнаграждение и ваучери за пазаруване в магазините на Лидл.
  „Благодарим на всички участници, включили се в практикантската програма на Лидл през настоящата година. Младежите, които работиха при нас, се справиха прекрасно и за нас беше удоволствие да им предложим възможност за първа работа, която вярваме, че ще даде тласък на кариерата им в по-нататъшното им професионално и чисто човешко развитие. Практиката им даде увереност и самочувствие, научи ги на основни трудови навици, даде им полезни практически съвети относно кариерното им развитие и се надяваме този старт да бъде едно добро начало за тяхното бъдеще.“ – споделят от Лидл.