внимание
Този браузър не се подържа.

Използвате версия на браузър, която не се подържа от нашия сайт.

 • Собствениците на електромобили вече могат да ги зареждат в първия филиал от ново поколение на Лидл в жк „Младост“
  Собствениците на електромобили вече могат да ги зареждат в първия филиал от ново поколение на Лидл в жк „Младост“

  Собствениците на електромобили вече могат да ги зареждат в първия филиал от ново поколение на Лидл в жк „Младост“

  Зарядната станция е част от новата концепция магазини, гарантираща повече удобства на клиентите, подобрена работна среда за служителите и опазване на околната среда

  Лидл България монтира бързозарядна станция за електромобили на паркинга на първия си магазин от ново поколение, който отвори врати точно преди 4 месеца в район „Младост“ (бул. Андрей Ляпчев 52) в София. С откриването на този филиал компанията сложи началото на изграждането на магазини по изцяло нова концепция, която включва промяна в дизайна, функционалността и енергийната ефективност на сградите, а на фокус са поставени клиентите, служителите и околната среда.

  Търговският обект е първата по рода си интелигентна сграда в ритейл сектора в България и получава възможно най-високото ниво на международния сертификат BREEAM за енергийна ефективност – „Изключително“.

  Зарядната станция модел ABB TERRA 53 CJG притежава три типа накрайници и предлага възможности за зареждане на най-различни марки електромобили:

  За автомобили с марка Nissan, Mitsubishi, Peugeot, Citroen и Kia - CHAdeMO;
  За BMW, Volkswagen, GM, Porsche и Audi - CCS;
  За Renault, Daimler, Tesla, Mercedes и Smart - Type 2 cable.

  Използването на станцията е безплатно, като сесиите за зареждане са с максимална дължина от 60 минути – време, през което може да се разгледа филиала от ново поколение или да се направят покупки.

  Зарядната станция може да обслужва едновременно два автомобила и е активна за зареждане в рамките на работното време на магазина. Благодарение на устройството за специфични климатични условия станцията функционира дори при температури от -35 градуса по Целзий. Мощността й е 50 kW, като за максимално удобство на клиентите е снабдена със захранващи кабели с дължина от 3,9 метра.

  Станцията притежава LED дисплей с информация относно статуса на зареждане, използваната електроенергия, избор на накрайник и индикатор за грешки. Чрез директна интернет връзка с производителя е осигурен и дистанционен мониторинг на станцията.