внимание
Този браузър не се подържа.

Използвате версия на браузър, която не се подържа от нашия сайт.

Храна в кутия

Пилешко шишче, зеленчуци с кисело мляко и мини палачинки с дулсе де лече

Тук всичко е супер лесно за приготвяне и няма нищо специфично. Шишчетата са овкусени с риган, а към киселото мляко за зеленчуците е добавена малко майонеза, чесън, черен пипер и копър. Идеята е освен вкусно, да изглежда атрактивно, за да предизвиква апетита.  А и да се хапва лесно с ръце, за да няма затруднения детето.

Айсберг сандвич с шунка и кашкавал, варени пъдпъдъчи яйца и плодови шишчета

Айсберг сандвичът е супер интересен и забавен за децата, към него може да се добави филийка хляб, за да е по-засищащо менюто. Шишчетата пък са хитър начин детето да започне да консумира повече плодове.

Ориз басмати с грах и царевица, зеленчукови шишчета и млечен шейк с боровинки, банан и мед

Момичетата са върли почитатели на ориза във всичките му форми и разновидности, към него може да се добави месо или риба. Зеленчуковите шишчета пък са много удобна форма на салата, която не изисква боравене с прибори. Шейкът е хем напитка, хем свеж десерт.

Авокадо тост с пъдпъдъчи яйца

Матеа обожава авокадо, затова винаги би се зарадвала на подобен сандвич. Добавено е пъдпъдъче яйце и червена чушка за колорит и свежест.

Плодова мини пица от палачинка, заквасена сметана и плодове

Следобедно хапване под формата на мини пица от палачинка със сезонни плодове и подсладена заквасена сметана. Кое дете би отказало подобна закуска?

Сурови бонбони от фурми, банан и ядки

Суровите бонбони са въпрос на импровизация, без точни пропорции и строги рецепти. Децата ги обожават, а и с готовност участват в приготвянето. Могат да се приготвят предварително и да се съхраняват в хладилник. Отгоре – кокосови стърготини, какао и различни видове ядки.