Немски институт за качество HOHENSTEIN

ДВОЙНА ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВО

I. Качествен текстил на добра цена в Lidl

Замислял ли си се, че това, с което кожата ти е в най-чест контакт, е текстилът. През деня тялото ти живее в дрехите, които носиш, а през нощта му правиш „втори дом“ от завивки.

Ето защо, когато избираш облекло и домашен текстил, е важно не само да заложиш на визията и удобството, но също да си убеден в качеството на продуктите.

II. Какво ти гарантираме ние?

Lidl си партнира с немския институт за качество Hohenstein при избора на доказано качествено облекло и домашен текстил. Институтът одобрява наши текстилни продукти собствени марки и неговият сертификат е гаранция за качеството им. В Lidl гарантираме добрата цена на тези продукти.

В немския институт за качество се тестват продукти от следните наши собствени марки:

III. Гаранция от немския институт за качество Hohenstein

Немският институт за качество Hohenstein има над 70-годишна история в изследователската и развойна дейност в областта на текстила. Институтът провежда лабораторни тестове за здравина, безопасност, функционалност и удобство на текстила, а наред с това съблюдава процесите на устойчиво производство.

Изследваните продукти са обозначени на съответната опаковка.

IV. Когато избираш облекло с етикета на Hohenstein, ти имаш гаранция за:

Немският институт за качество Hohenstein провежда тестове на готови продукти, извършва развойна дейност, а също така съблюдава и самия процес на производство. Институтът е партньор на Lidl в избора на доказано качествено облекло.
Търси при нас продуктите с този етикет.

Здравина

Здравината и устойчивостта на тъканите, от които се изработват нашите продукти, се тестват при специални условия и чрез различни стриктни методи.

 

Безопасност

Тъканите на нашите текстилни продукти се тестват за вредни вещества в съответствие със STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Продуктите се изследват във всички фази на производство, съответно се тестват и използваните за направата им материали и вещества. Критериите за тестване се актуализират ежегодно в съответствие с последните развития на пазара и законовите изисквания.

Всичко това ти гарантира, че текстилът, който носи сертификата на Hohenstein, e безвреден за здравето.

 

Точност на размерите

Институтът Hohenstein разполага с високотехнологичен 3D скенер, чрез който са изследвани анатомичните характеристики на над 13000 души, между които мъже, жени и деца на възраст между 6 и 87 години.

 

Размерите на дрехите в Lidl са създадени на база на 3D модели, които се базират на данните на тези измервания. Това гарантира точността на размерите на различните наши дрехи – тоест, веднъж закупил дреха с определен размер в Lidl, може да разчиташ и в бъдеще, че това е твоята мярка.

 

Функционалност

Нашите дрехи запазват физическите си качества като цвят и форма дори след многократно изпиране, когато се следват предписанията на производителя за пране и поддържане.

 

Удобство

Изчистените линии на нашите модели дрехи се създават в пряка връзка с резултатите от изследванията на пропорциите на човешкото тяло, които се провеждат в института Hohenstein. Така нашето облекло ти дава свобода при движенията и усещане за пълен комфорт, докато го носиш.

V. Комфорт на съня

При създаването на текстилни продукти за спалнята, нашата цел номер едно е да ти доставим повече комфорт на съня. Това правим, като непрекъснато изследваме връзката между човешкото тяло, климата и текстила.

Наши продукти се тестват при специални лабораторни условия с помощта на термични манекени – съвременни измервателни уреди, които излъчват топлина и провеждат влага като живо човешко същество. Тях подлагаме на сензорни тестове и изследваме количеството топлина, което тялото запазва при взаимодействие с текстила, както и влажността, която се пренася, т.е. дали материята отвежда потта навън.

Освен това ние сме в състояние да симулираме климатичните условия, за да адаптираме съответния продукт към зоната на използване – така имаме завивки, които са предназначени за различен климат и това е обозначено на техния етикет.

VI. Кои са етикетите, които гарантират качеството на нашите продукти, одобрено от Hohenstein?

"Проверено качество": Този етикет на института Hohenstein е знак за три важни показателя на текстилните изделия собствена марка на Lidl: неналичие на вредни вещества, съответствие на размерите, обозначени на етикета и физическите качества на дрехата, запазващи функционалната си форма след многократно изпиране според предписанията на производителя.

„Нежно към кожата" e допълнителен тест на института Hohenstein. Той гарантира, че съответните текстилни изделия за бебета, долно бельо или спално бельо с високо съдържание на памук, са преминали през тест за поносимост на кожата на клетъчно ниво.