5 трика за перфектната домашна пица

Искате перфектната домашна пица? Не се плашете, запретнете ръкави и се захващайте да месите – ние ви предлагаме една рецепта и някои трикове, които е добре да знаете, когато правите пица вкъщи.

Информация

Рецепта за тесто:

Необходими са ви:
4 чаени чаши брашно
1 супена лъжица захар
4 супени лъжици олио или разтопено масло
1 яйце
20 g мая
половин чаена лъжичка сол
1 чаена чаша прясно мляко или вода

За да приготвите това тесто смесете загрятото мляко с маята, след това добавете солта, захарта, яйцето, пресятото брашно и разбъркайте, докато не се получи еднородно тесто. При нужда се добавя още малко мляко или вода. Оставете да втаса и готово!

Информация

Ето и някои важни съвети:

  1. Заложете на маята. Хубавото тесто става с мая.
  2. Ако прекалите с водата в тестото, то няма да може да се разточи. Ако пък водата е малко - също имате проблем - става жилаво. Но ако вместо вода сложите прясно мляко или течна сметана, тестото ще стане просто перфектно!
  3. Ако температурата на помещението, в което втасва тестото, е под десет или над тридесет и пет градуса, тестото няма да се надигне.
  4. Ако използвате зехтин за приготвянето на тестото за пица, тя ще е още по-вкусна.
  5. Пицата се пече в предварително нагрята на максимални градуси фурна и се завърта няколко пъти, за да не прегори само от една страна. Ако започва да прегаря отгоре, а долната й част е недопечена, се покрива с фолио. И не заравяйте – ако поръсите с малко пресен риган и босилек и направите домашно приготвен доматен сос, пицата ще стане наистина приказна.