внимание
Този браузър не се подържа.

Използвате версия на браузър, която не се подържа от нашия сайт.

 • Близо 300 000 балкански пъстърви са пуснати в българските реки благодарение на Лидл България
  Близо 300 000 балкански пъстърви са пуснати в българските реки благодарение на Лидл България

  Близо 300 000 балкански пъстърви са пуснати в българските реки благодарение на Лидл България

  Компанията е един от най-големите инвеститори в запазване на биоразнообразието
   
  25 юни  2017 г., София. Близо 300 000 балкански пъстърви са пуснати в българските реки благодарение на Лидл България. Такава е равносметката от дългогодишната инициатива на компанията „Дай шанс на Балканката, която стартира през 2013 година и продължава и до днес.
  Според статистиката на Риболовен клуб „Балканка“, съвместно с които се провежда инициативата, това превръща Лидл България в един от най-големите инвеститори в запазване на биоразнообразието и популацията на балканската пъстърва в България.
  Тази година търговската верига реализира още две зарибявания с нови 50 000 балканки в реките Чая и Искър. Близо 100 доброволци, сред които и служители на Лидл България, се включиха в събитията и спомогнаха за пускането на младите балканки в родните реки. В рамките на зарибителните акции беше проведено и почистване на част от коритото на река Чая, включващо участък, с който България ще кандидатства за Световното първенство по риболов през 2020 година.
  „Дай шанс на Балканката“ отразява цялостната политика на Лидл България за устойчиво развитие и опазване на околната среда, като си поставя за цел да допринесе за запазване на биологичното разнообразие в българските реки и да защити един от най-бързо изчезващите видове в Европа – балканската пъстърва.
  Инициативата е носител на поредица награди – Български форум на бизнес лидерите (2015 и 2016 г.), Eventex (2015 г.), "Златно сърце" на сп. "Business Lady" (2014 г.) и „Най-зелените компании в България“ на b2b Media (2014 г.).