Продукти от български компании стават любими и зад граница с ЛИДЛ

Продукти от български фирми стават любими и зад граница с LIDL

Знаеш ли какво е общото между киселото мляко Pilos, суровите барчета Alesto и оризовките Sondey, които откриваш в българския Lidl?
Това, че идват от родни фирми. И освен че се продават в близкия Lidl до теб, са успешни и зад граница.
Сигурно не подозираш например, че твои любими вкусове като баницата, сладкото от рози или киселото мляко, са любими и на някой в Белград и Букурещ. Но е истина! Защото продукти от български фирми печелят сърцата на хората и далеч извън България.
Само за последните 3 години български компании изнесоха продукти на стойност над 150 млн. лв. към 27 държави в мрежата на Lidl.
Така с подкрепата на Lidl българските производители растат. С това растат самочувствието ни, работните места в страната и славата на родните продукти. А качествените стоки достигат до повече хора и зад граница.

СЛАВАТА ИМ ВЪРВИ ПРЕД ТЯХ: ЛЮБИМИ ПРОДУКТИ В 27 ДЪРЖАВИ

Любимото бяло саламурено сирене, кашкавал, кисело мляко, баница със сирене, с тиква, локум или спанак, сладкото с люти чушки, сладкото от рози, оризовите вафли и чипс, течния сапун и препарат за съдове, стековете и бургерите от премиум говеждо Black Angus… Списъкът с продукти, които български фирми доставят за Лидл магазините ни в 27 държави, е дълъг. А славата им – голяма.
Заедно с десетки родни компании вече години наред разработваме качествени продукти от различни собствени марки – Alesto, Deluxe, Chef Select, Trattoria Alfredo, Pilos, Родна стряха, Nostja, Sondey, Snack Day и др.

ВЕЧЕ 12 ГОДИНИ ПОДКРЕПЯМЕ РОДНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ

Нашето сътрудничество с българските производители стартира още през 2010 г. със стъпването ни в България. Постоянно реализираме нови възможности за продукция както на българския пазар, така и зад граница.
Днес работим с над 200 локални доставчици. За част от тях ще ти разкажем тук, защото вярваме, че добрите истории трябва да се споделят.

ЛЮБИМИТЕ ТИ ПРОДКУТИ ОТ БЪЛГАРСКИ ФИРМИ СТИГАТ ДАЛЕЧ

  • Суровите барчета Alesto Kraft Protz на българската фирма Смарт Органик се предлагат на касата във всички над 3220 магазина на Lidl в Германия.
  • Най-продаваният продукт на българската фирма „Веселина трейд“ в Lidl Румъния е Руска салата с марка Chef Select.
  • Над 10 европейски държави от мрежата на Lidl се радват на продукти, произведени от 100% българско мляко. Те са дело на родната компания Млечни продукти ООД.
  • Множество продукти на родни фирми стават част от тематичната седмица, посветена на Балканската кухня, която познаваш под марката Nostja.
  • Гордеем се, че наши продукти са част и от премиум селекцията на марката Deluxe – шоколираните плодове и шоколираните бадеми на българската компания Victoria Nuts, биволското и овче сирене, произведени от Млечни продукти, старопланинската гюбек плитка с манатарки на Йотови и сладкото от рози на Цима-99.