Black Angus

Премиум говеждо месо

Кулинарно изживяване за ценители

Black Angus e специална месодайна порода, която се отличава с така наречената мраморизация – това са тези вътрешни мастни нишки в месото, които се разтапят при готвене и придават на стековете сочност, крехкост и неповторим вкус.


Говеждото Black Angus в Lidl е произведено от Tyson Foods USA, лидер в говеждото месо в САЩ. Животните се отглеждат по стандарт за безхормонално третиране и постигнатото високо качество на месото, добивано от тях, се дължи на над 100 години усъвършенстване на диетата им, развивана в Института по хранене на ЕПЖ към Университета в щата Небраска, откъдето пристига и Black Angus при нас.

Следвай съветите

НА МАНЧЕВ И ШИШКОВ

виж плейлиста

Гледай нашата видео поредица

Манчев съветва Sirloin Стек се готви със сърце
Таньо Шишков и тайната на Tri Tip Стек?
Шеф Шишков разкрива тайните на перфектния бургер
Шеф Манчев грилова аржентински Rib Eye стек
Шеф Шишков показва защо Skirt стекът трябва да почива
Шеф Шишков приготвя Denver Стек от Silverside

Златните правила

на шеф Манчев и шеф Шишков

при приготвянето на говежди стек:

  1. Преди да започнеш да готвиш месото, го остави поне 30 min на стайна температура – така ще си сигурен, че ще се изпече равномерно.
  2. Когато използваш висококачествено месо като Black Angus, го овкусявай само с хубава сол и прясно смлян черен пипер. Така се усеща по-добре текстурата на месото.
  3. Стековете не бива да се начукват, шпиковат, прорязват, режат на малки кубчета, за да не се наранява структурата на мускулните влакна преди готвене.
  4. Винаги готви в много добре загрят тиган, грил тиган или грил. Това помага стековете да се запекат с коричка отвън и в същото време да се съхранят соковете във вътрешността им.

5. Степента на изпичане е според индивидуалния вкус – ако предпочиташ по-червено месо, го дръж по 2 до 5 min от всяка страна; за средно изпечен стек с розова и сочна среда печи от 4 до 7 min на страна; за много добре изпечен готви от 11 до 13 min на страна.

6. След като изпечеш стека, го остави задължително да „почива“ 5 – 10 min на дъска. По този начин ще се съхранят соковете му и ще стане по-вкусен.

7. На финала на готвенето може да сложиш в тиган бучка масло, скилидка чесън и прясна мащерка и да полееш стека с разтопената мазнина.

8. За да се възползваш от пълноценния вкус на Black Angus, не замразявай месото, готви го охладено.

РЕЦЕПТИ

избери какво да сготвиш

към рецептите