Честит ден на печения сандвич

Печения сандвич

12 април

Обичате ли запечена филийка със сирене и чубрица? А може би предпочитате традиционна българска „принцеса“ с кайма и кашкавал? Или модерен здравословен тост от хляб със семена и тофу? Печеният сандвич е класика във всичките му разновидности. Знаете ли, че и той си има специален празник? На 12 април честваме Деня на печения сандвич.
Да си припомним вкуса на детството или да опитаме нещо ново – избирете вие! Ето и нашите предложения

Празнувай с любимото

Честит ден на спорта

Спорта

6 април

6 април е Mеждународният ден на спорта за развитие и мир – празник, признат официално от ООН. И наистина има ли нещо, което да обединява толкова различни хора по света, колкото любимият им спорт? Спортът ни учи на дисциплина и грижа за здравето, на уважение към противника, но и на усърдие към победата. Независимо дали си активно спортуващ или просто фен, отпразнувай днешния празник с любимата си физическа активност и с нашите предложения за добра енергия. Честит ден на спорта!

Честит ден на шегата

Шегата

1 април

На 1 април светът се усмихва на всякакви интересни небивалици и забавни трикове и всеки е с едно наум, защото веселяци с хитри номера дебнат зад всеки ъгъл.
А вие намислихте ли с кого ще се пошегувате?
Както и да сте решили да отбележите Деня на шегата, добавете и нещо за хапване в този дух – желирани крокодилчета или жабки, снакс с вкус на ядки или най-големия шегаджия сред бургерите – веганския!
И най-важното: не пропускайте да се посмеете, защото всеизвестно е, че смехът удължава живота.

Честит ден на спанака

Спанака

26 март

Благодарение на Попай Моряка спанакът се превръща в предпочитан зеленчук за много поколения деца. И това е чудесно, защото зелените му листа са смятани за една от най-полезните храни в менюто ни. Консумираме го във всякакъв вид – и суров, и след топлинна обработка, и в смути. А ако специфичният му вкус някога ви е отблъснал, може би просто трябва да пробвате нова рецепта! Затова ви предлагаме няколко интересни идеи за комбинация в салати и разядки.
А поводът е, че 26 март е Денят на спанака! Честит да ни е!

Честит ден на мюслито

Мюслито

21 март

Знаеш ли, че мюслито е изобретено преди повече от век от швейцарски лекар, който лекувал пациентите в санаториума си с иновативна диета? Надали добрият лекар е подозирал, че неговата закуска един ден ще се похапва по цял свят, не само защото е здравословна, но и защото е вкусна и бърза за приготвяне.
Мюсли и корнфлейкс – днес това е любима храна на спортисти и домакини, деца и възрастни. С плодове, ядки, шоколад, в комбинация с прясно или кисело мляко, честит да ни е 21.03. – Ден на мюслито и всички, които го обичат!

Честит ден на мюслито
Честит ден на жената

Жената

8 март

В живота на жената има всякакви дни. Някои са толкова напрегнати, че не усещаш кога са излетели, други са толкова уморителни, че нямаш търпение да приключат.
Но има и дни за наслада и осми март е един от тях.
Подарете си нежен масаж на тялото и качествена грижа за лицето. Ознаменувайте мига със селекция вкусни шоколадови бонбони, които се топят в устата, и френско розе за истинските ценители на доброто вино.
Честит Ден на жената!

Честит ден на книгата

Книгата

4 март

В първия четвъртък на март в много страни по света се отбелязва Денят на книгата!
Защо я обичаме толкова?
Първо, защото ни разкрива различни светове и времена, нови хора и неподозирани емоции.
Второ, защото е верен приятел, с когото никога не сме сами – с нас е в метрото, в леглото, в обедната почивка или на плажа.
И накрая, но не на последно място – с нея всеки обикновен ден може да бъде специален. Трябва ни само чаша чай и сладки да ни стоплят душата, ароматна свещ за радост на сетивата и едно коте, с което да споделим мига.
И нека бъде празник!

Честит ден на книгата