Честит ден на Супер героя

Супергероя

28 април

На 28 април честваме Деня на супергероя. Всяко дете си има любим герой, на когото мечтае да прилича. Но да си супергерой е голяма отговорност. Трябва да си много силен и много добър, за да се сражаваш със злодеите и да ги побеждаваш. Голямата сила идва на първо място от хубавата и полезна храна. За деня на супергероя ти предлагаме боб, известен като суперхана от векове наред, заради това, че съдържа желязо и калций, малини, които тонизират и освежават, чесън, който пъди лошите герои и разбира се, мед за полезно подслаждане!

Да честитим празника на нашите малки супергерои с големи мечти!

 

Честит ден на банана

Банана

21 април

21 април е Денят на банана. Нека го отбележим с много смях и кулинарни предизвикателства. Днес можете да си приготвите традиционен бананов шейк, сплит или смути, а може да пробвате рецепта за бананов хляб или палачинки. Ако пък си търсите повод за домашно парти, направете го бананово – с бананово меню, бананов плейлист и бананови костюми, и си разказвайте само вицове за банани.
И един интересен факт от нас: латинското название на банана е „musa sapientum“, което означава „плод на мъдрия човек.“
 
На всички мъдри хора, които обичат този вкусен плод – честит празник!

 

Честит ден на печения сандвич

Печения сандвич

12 април

Обичате ли запечена филийка със сирене и чубрица? А може би предпочитате традиционна българска „принцеса“ с кайма и кашкавал? Или модерен здравословен тост от хляб със семена и тофу? Печеният сандвич е класика във всичките му разновидности. Знаете ли, че и той си има специален празник? На 12 април честваме Деня на печения сандвич.
Да си припомним вкуса на детството или да опитаме нещо ново – избирете вие! Ето и нашите предложения

Честит ден на спорта

Спорта

6 април

6 април е Mеждународният ден на спорта за развитие и мир – празник, признат официално от ООН. И наистина има ли нещо, което да обединява толкова различни хора по света, колкото любимият им спорт? Спортът ни учи на дисциплина и грижа за здравето, на уважение към противника, но и на усърдие към победата. Независимо дали си активно спортуващ или просто фен, отпразнувай днешния празник с любимата си физическа активност и с нашите предложения за добра енергия. Честит ден на спорта!

Честит ден на шегата

Шегата

1 април

На 1 април светът се усмихва на всякакви интересни небивалици и забавни трикове и всеки е с едно наум, защото веселяци с хитри номера дебнат зад всеки ъгъл.
А вие намислихте ли с кого ще се пошегувате?
Както и да сте решили да отбележите Деня на шегата, добавете и нещо за хапване в този дух – желирани крокодилчета или жабки, снакс с вкус на ядки или най-големия шегаджия сред бургерите – веганския!
И най-важното: не пропускайте да се посмеете, защото всеизвестно е, че смехът удължава живота.