Честит ден с мисъл за климата на планетата

Честит ден с мисъл за климата на планетата

Нека тази седмица обърнем внимание на една много специална кауза – нашата грижа и мисъл за климата на планетата. Наскоро светът отбеляза Деня на околната среда, но за климата е важно да мислим не само един ден в годината, а всеки миг и с всяко наше действие – като пестим водата, почистваме отпадъците си, събираме разделно, избираме енергоспестяващ уред или климатично неутрални продукти. Защото нашата планета е нашият дом и нямаме друга освен нея.
Нека мислим днес, за да имаме утре.
Ние в Lidl се грижим за опазването на климата на планетата, като предлагаме климатично неутрални продукти, които са с намален вреден отпечатък върху околната среда. Всички продукти от нашата марка Vemondo са климатично неутрални. За да компенсираме производствените CO2 емисии, ние подпомагаме признати и сертифицирани по международни стандарти проекти за опазване на климата.

Честит ден на картофа

19 юли

Картофа

Картофът може би е най-празнуваният зеленчук по света – има няколко дати, на които честваме това не особено елегантно на вид, но за сметка на това толкова хранително и лесно за отглеждане растение. Нищо чудно, че според учените е допринесло повече от всички други фактори за увеличаването на населението на Европа през 19 век.
Знаем, че за картофите трябва да благодарим на инките в Америка, а за пържените картофки на Белгия или Франция, които все още спорят кой ги е измислил. А първата рецепта за картофено пюре намираме в британска кулинарна книга от 18 век, представяте ли си? И ние, българите, имаме своя принос към историята на картофите – с традиционната ни мусака, с вкусния пататник и разбира се, с многото отлични български сортове на пазара.
 

Честит ден на сладоледа

18 юли

Сладоледа

Лятото е сезонът на слънцето, морето и сладоледа, всяко дете ще ви го каже. И ще допълни, че сладоледът е най-добрата храна на света! Кой смее да спори? И кой не се радва като дете всеки път, когато вкуси от ледената сладост?
Китайците го измислили преди 5000 години, твърдят учените, и пазели в дълбока тайна рецептите си. Но нищо хубаво не остава скрито дълго време и от много векове насам сладоледът радва всички хора по света.
Ние в Lidl избрахме да ви усмихнем в Деня на сладоледа с тези любими вкусове, като ви предлагаме и допълнения за… мелба!

Честит ден на целувката

6 юли

Целувката

Говори се, че целувката удължава живота ни и в това има логика, нали? Защото така работят хормоните – когато целуваме, сме щастливи, а когато сме щастливи, живеем по-дълго.
Но как ли се е случила първата целувка? Може би майка е целунала бебето си и е разбрала, че това носи радост и на двамата? Или влюбено момче е целунало своето момиче и е открило нова вселена от емоции? Според Петър Дънов първата целувка започва със самия живот:
„Приятна е целувката на светлината, защото носи живот. И въздухът, който минава през носа, целува; и водата, която влиза в стомаха, целува; и хлябът, който влиза в устата, целува.“
Прав е мъдрецът! И самият живот е целувка!
Честит ден на този най-мил жест на обич!
Ние в Lidl избрахме да го отпразнуваме с шоколад, защото и той като целувката е радост и за устните, и за сърцето.

Честит Джулай морнинг

1 юли

Джулай морнинг

На 30 юни срещу първи юли стотици посрещат изгрева на морския бряг край Черно море. Тази традиция започва още през 1971 година с песента на Юрая Хийп, но у нас тя символизира не само началото на лятото и надеждата за по-добро бъдеще, но и копнежът за свобода на младите хора. В наше време бунтът е срещу оковите на големия град, свободата е в това да намерим собственото си аз и да се върнем към природата, а изгревът може да посрещнем навсякъде, стига погледът ни да стига далеч и на сърцето да му е широко.


Ние в Lidl избрахме да ви честитим този празник със сангрия за настроение, напитка за енергия, бира, защото такава е традицията, и вкусен чипс с вкус на бекон, за да не посрещнете слънцето гладни след цяла нощ веселба.

виж още: