Честит Еньовден

24 юни

Честит Еньовден!

На 24 юни празнуваме мистичния Еньовден. Смята се, че датата е произлязла от лятното слънцестоене на 21-22 юни, затова и много от вярванията и ритуалите в този ден са свързани със слънцето. Интересно е, че се отбелязва във всички славянски културни традиции – с нощно къпане, прескачане на огън и танци около него, виене на венци и бране на билки. Красив и загадъчен празник е!
А ние в Lidl избрахме да ви го честитим с пивко червено вино, пресен босилек и ароматен чай от горски плодове и билки. Защото в наши дни може и да не прескачаме огън, но го носим в сърцето си. А билките ни даряват със здраве и усмивка – и това е истинската им магична сила.

Честит ви Еньовден!

Честит ден на зеленчуците

17 юни

Честит ден на зеленчуците

Има ли някой, който да не обича зеленчуци? Да, някои похапват с удоволствие крехка салатка, но се мръщят на сладко-парливия лук и веселото брюкселско зеле. Други избягват репички или спанак, но не отказват традиционните домати и краставици. Трети се колебаят между изтънчените аспержи и засищащия грах. На цвят и вкус приятели няма, а изборът от зеленчуци е огромен! И са толкова важни за менюто ни, че още преди сто години българският писател Цанко Церковски и композиторът Михаил Кочев им посвещават песничката, любима на поколения деца и до днес:
 
Зеленчуци който не яде,
той голям не ще да порасте!
 
А ние в Lidl решихме да празнуваме с гриловани зеленчуци, защото тях всички ги харесваме.

 

Честит ден на океаните

8 юни

Честит ден на океана

Знаете ли, че всяка година на 8 юни празнуваме Деня на океаните? Отбелязва се от 1992 г. насам по целия свят, за да ни напомня, че на нашата синя планета океанът е не само люлка на живота, но и безценен ресурс за човечеството. Океанът произвежда над половината кислород, нужен на света, много повече от тропическите гори, и регулира климата. Той е дом на 230 000 познати животински вида, а учените продължават да откриват нови и нови в неизследваните му дълбини. Океанът свързва всички точки на планетата, а безкрайната му синева радва и вдъхновява всяка човешка душа – от кроткия мечтател до запаления приключенец.
 
Но освен всичко друго, океанът е и важен източник на храна, на който разчитаме все повече и повече за вкусното си и балансирано меню.
 
Честит да ни е денят на океана!

Честит ден на детето

1 юни

Честит Ден на детето!

На 1 юни празнуваме Международния ден на децата. Преди почти 100 години, през 1925 г. в Женева, Швейцария, се провежда Световна конференция на тема детското здраве и благоденствие, на която тази дата се обявява за Ден на детето. Оттогава и до днес в много страни по света празникът се отбелязва с тържества и събития, посветени на децата.
А всъщност за тях всеки ден е празник, защото такава е детската природа - всичко да им е интересно и на всичко да се радват. Да са ни живи и здрави и нека по-често се връщаме заедно с тях в безгрижните дни на детството, пълни с усмивки, мечти и приключения.

Ние от Lidl им честитим празника с любимите на всички малки и пораснали деца наши продукти.

виж още: