Честит ден на славянската писменост и култура

24 май

Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност

На 24 май отбелязваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. Знаете ли, че над 250 милиона души по света, които говорят повече от 50 различни езици, пишат на кирилица? Сред тях са руснаци и беларуси, казаци, киргизи, македонци и черногорци, сърби, таджики, украинци, узбеци, монголци и тюркмени. Делото на светите братя Кирил и Методий печели на България признателността на всички славянски народи, но само у нас то е официален празник, любим на малки и големи. На този ден първокласниците празнуват, че вече са грамотни, абитуриентите го отбелязват с балове и тържества, а всички българи с радост честват още един повод да се гордеят с историята си.
Ние в LIDL също празнуваме, а за прекрасния повод избрахме само български продукти. Защото „всичко българско и родно любя, тача и милея“.

Честит ден на биоразнообразието

22 май

Биоразнообразието

На 22 май честваме международния ден на биоразнообразието.
Колко е простичък и същевременно колко е сложен нашият свят! В него здравето и благоденствието на всичко живо са свързани в красива и многообразна мрежа от взаимовръзки и зависимости, в която има място за всички ни и всеки има своето точно място. Функциониращите екосистеми ни осигуряват храна, прясна вода, чист въздух и подходящи климатични условия, а наше задължение е да ги съхраним. Не само за себе си, но и за децата и внуците ни, които ще наследят Земята.
Нека почетем заедно този празник с вкусни био плодове и зеленчуци. И с мисъл за планетата – наш дом, но и наша отговорност.

Честит ден на уискито

15 май

Уискито

Знаете ли, че индианците го наричали „огнената вода“, но всъщност името му на келтски означава „водата на живота“?
Знаете ли, че някога го използвали за упойка и лечение?
Знаете ли, че ирландци и шотландци все още спорят кой го е „изобретил“?
Знаете ли, че e любимото питие на Чърчил, Лейди Гага, Дейвид Бекъм, Франк Синатра, Марк Твен и още стотици звезди и знаменитости?

Всичко това вече ви е известно? А знаете ли, че на 15 май ние в LIDL ви каним да отпразнувате деня на уискито с усмивка, наздравица и умерена глътка…

 

Честит ден на Георги

Георги

6 май

На 6 май ще празнуваме любимия български Гергьовден! Знаете ли кое е най-разпространеното мъжко име у нас?
Да, познахте! ГЕОРГИ! Ех, тези победоносци…  изместиха дори Иван от първото място.

Тази седмица нашите любими Жоровци и Гергани ще ни почерпят с бира, агнешко, мезета и шоколад. А най-прекрасното на празника е, че според старата традиция той слага край на зимата и бележи началото на лятото. Затова нека ви е весел и слънчев Гергьовден и да победите всичките си змейове и лами – при това с усмивка!