Това е Дино

Дино е завършил актьорско майсторство, а сега е подхванал майсторство. Дипломира се в НАТФИЗ, играе в киното и театъра, свири на пиано в група и режисира свои къси филми. Но съдбата му отрежда да ремонтира стар апартамент и разпадаща се къща, заради което открива в себе си една неосъзната страст – майсторлъка. За последната година вдигна почти цяла къща сам в село Лесковдол.


Дино е тук, за да ти покаже, че и ти можеш! Самият той се е научил на всичко в майсторенето от нула – от идеята, през опита и грешките до крайните прекрасни проекти, които създава, заради силното си вдъхновение и вяра в първоначалната хрумка. Дино ще ти напомни, че когато прекараме нещо през душата си, то  става двойно по-хубаво. Не е нужно да си професионалист - нужно е търпение, внимание в работата с инструментите, въображение и щипка ентусиазъм!

 

Дино е нашият експерт в рубриката Crafts

Превърни тавана в звездно небе - виж видеото

Превърни тавана в звездно небе

Дино ще ти покаже как да си измайсториш невероятна лампа, която ще пренесе звездното небе директно в спалнята ти за още повече уют у дома! Този звезден проект е идеален и за детска стая, така че е чудесен подарък за впечатлителни малчугани. За да го направиш, си набави кутия вкусно мюсли и изгледай видеото с насоки от Дино.

Органайзер за ключове направи и повече не ги губи - виж видеото

Органайзер за ключове направи и повече не ги губи

Дино ще ти покаже как да изработиш симпатичен и много практичен аксесоар за дома, идеален за окачване в антрето – органайзер за ключове. Ако и ти като нас губиш честичко своите, този проект е точно за теб! Освен ключовете за дома, колата, офиса, мазето и пр., в органайзера можеш да поставиш и други дребни предмети, които използваш на излизане. Хайде, запретвай ръкави и да започваме!

Сглоби меден свещник за коледен уют - виж видеото

Сглоби меден свещник за коледен уют

Дино ще ти покаже как да измайсториш неповторим меден свещник, с който да украсиш коледната трапеза или дома си за страхотна атмосфера. С този лек и приятен проект ще внесеш много уют вкъщи. А ако си фен на легото като Марио, ще си припомниш и колко забавно нещо е сглобяването. Хайде, пускай видеото и да започваме!

Направи си коледна етажерка 3 в 1 - виж видеото

Направи си коледна етажерка 3 в 1

Дино ще ти покаже как да си изработиш страхотна коледна етажерка. При това мултифункционална! Може да я използваш както за декорация – като я украсиш с коледни фигурки, лампички или свещи, така и за празничен календар, с който да отброяваш по-приятно дните до Коледа. Или пък да закачиш на нея коледни чорапчета, пълни с дребни подаръци за цялото семейство!

Измайстори кучешко легло с гравирано име - виж видеото

Измайстори кучешко легло с гравирано име

Дино ще ти покаже как да измайсториш легло за любимия си четириног приятел, при това супер удобно и персонализирано със собственото му име! Лесно е – за начало си пусни видеото и се настрой на майсторска вълна. Обзалагаме се, че много скоро твоят палав рошльо ще си има ново любимо място за мързелуване и релакс.

Наслада по котешки - виж видеото

Наслада по котешки

Дино ще ти покаже как да поглезиш домашната писана с уютно и топло кътче за сън. Лесно е – измайстори ѝ удобно легло за радиатор, достойно за кралицата на дома, закачи го на любимото ѝ място и виж колко наслада ще ѝ донесе в студените зимни дни. Запретни ръкави и да започваме!

Сглоби си часовник… и поиграй на домино - виж видеото

Сглоби си часовник… и поиграй на домино

Дино ще ти покаже как да си направиш уникален часовник от… домино! Точно така, вместо да събира паяжини на тавана, добрата стара игра може да ти послужи за уникален проект, който ще разчупи атмосферата у дома и ще предизвика куп въпроси у гостите ти. Чуй още сега подробните инструкции на Дино и се залавяй за работа!

Измайстори си грил помощник за епични грил партита - виж видеото

Измайстори си грил помощник за епични грил партита

Дино ще ти покаже как да си направиш страхотен помощник за грил, за да ти е всичко подръка за следващото голямо грил парти. С него ще изглеждаш като същински майстор на грила и преди да се усетиш, ще мяташ експертно бургери на скарата! Виж съветите на Дино и действай – летните грил деликатеси те очакват.

Направи си сам табуретка на колелца - виж видеото

Направи си сам табуретка на колелца

Дино ще ти покаже как да си измайсториш удобна и практична табуретка на колелца за дома или градината. При това със сваляща се седалка и много място за съхранение на дрехи, декоративни възглавнички и какво ли още не. Лесно е, трябват ти само малко време и желание за майсторене и няколко добри помощника от Lidl. Както и подробните разяснения на Дино от видеото, разбира се. Да започваме!

Сглоби си оригинална поставка за цветя - виж видеото

Сглоби си оригинална поставка за цветя

Дино ще ти покаже как да си измайсториш красива и оригинална поставка за цветя, която да освежи трапезата и да внесе романтична атмосфера в дома ти. Елементарно е! Единствените материали, които ще ти трябват за проекта, са 1 дъска, 12 винтчета и 8 добре подбрани стъклени бутилки. Декорирай с любимите си цветя за впечатляващ финал.

Измайстори си летен бар за тераса - виж видеото

Измайстори си летен бар за тераса

В това видео Дино ще ти покаже как да си направиш супер практичен и ултра симпатичен бар за терасата вкъщи! Защото какво може да е по-приятно и разпускащо в края на дълъг работен ден от разхлаждащ коктейл на балкона? Размечта ли се и ти като нас? Пускай видеото тогава и запретвай ръкави!

Стол от палети и градински удоволствия - виж видеото

Стол от палети и градински удоволствия

Дино ще ти покаже как да измайсториш ефектен, бюджетен и суперпрактичен стол от палети, с който да вдигнеш нивото на комфорт в градината или на терасата осезаемо и с малко усилия.

Направи си хранилка за птици - виж видеото

Направи си хранилка за птици

Дино ще ти покаже как да измайсториш лесна хранилка за птички, за да помогнеш на симпатичните пернати, които навестяват градината или терасата ти. Лесно е, ще ти трябват само празна бутилка и дъска. Е, и малко храна за птички няма да навреди. Но първо – инструкциите. Да започваме!

Майстор на уюта - виж видеото

Направи си декоративна лампа за дома

Дино ще ти покаже как да си направиш страхотна декоративна лампа с помощта на простички материали като дървена летва и хартия за печене. Постави я в помещение, което се нуждае от малко повече характер, и ще видиш колко рязко ще се повиши уютът у дома. И не забравяй - подробно прочети инструкцията за безопасна употреба на всички инструменти!

На помощ в градината - виж видеото

Събуди градината с верни помощници

Дино излиза от работилницата, за да ти даде куп полезни съвети за градината! А именно – как да я събудиш от зимен сън и кои са верните помощници, на които можеш да разчиташ, за да я подготвиш за пролетта. Той самият е повикал на помощ ентусиазирания Марио и звезден отбор от градинските инструменти на Lidl. Настрои ли се вече на зелена вълна? Тогава побързай да си пуснеш видеото!

Градинарски вълнения - виж видеото

Направи си мини оранжерия за здрави растения

Дино ще ти покаже как да си направиш малка оранжерия за разсад. Растенията ти ще растат здрави и силни под прозрачния ѝ покрив, окъпани от срамежливото мартенско слънце и защитени от зловредните слани.

Дъска за бележки - виж видеото

Направи си табло за бележки от естествени материали

Дино ще ти покаже как да си измайсториш практично табло за бележки от естествени материали. Закачи го в кухнята у дома, за да си правиш списъци с покупки или да записваш вдъхновени рецепти, а може и до бюрото, за да си винаги в крак със задачите в офиса. Ще видиш колко бързо ще се превърне в незаменим помощник в ежедневието ти.

Удобен рафт за дома - виж видеото

Сглоби си практичен рафт за подправки

Дино ще ти покаже как да си направиш универсален рафт за подправки, който да прикрепиш към своя хладилник. Ако ти трябва повече пространство в кухнята или държиш всичко у дома да си има свое място, не се колебай и подхващай този проект.

Направи си етажерка за бижута - виж видеото

Направи си практична етажерка за бижута

Дино ще ти покаже как да направиш удобна дървена етажерка за бижута, подходяща за стенен монтаж. С нея можеш да зарадваш любим човек, да сложиш ред сред собствените си аксесоари или просто да предизвикаш майстора в теб за нови изяви! А сега се въоръжи с любимите инструменти от Lidl и се захващай за майсторене.

Майсторска елха за Коледа - виж видеото

Измайстори си коледна елха в минималистичен стил

Дино ще ти покаже как да си направиш коледна елха от остатъчен дървен материал. Това минималистично DIY коледно дръвче можеш да лакираш, боядисаш или декорираш, както намериш за добре. А най-хубавото е, че накрая можеш да го сгънеш и да използваш многократно – една устойчива идея за Коледа.