Качествено пилешко месо от затворен производствен цикъл

„Амета холдинг“ АД е наш партньор от 2010 г. и доставя за Lidl продукти от прясно пилешко месо. Компанията се гордее с изградения затворен цикъл на производство, който позволява пълен контрол върху качеството – от подбора на зърнените култури, с които се хранят птиците, до доставките в магазините. Това позволява да се поддържат качеството и вкусът на продуктите.

Пилко
Пилко
Пилко

За предизвикателствата в бранша Любомир Лозанов, изпълнителен директор на „Амета холдинг“ споделя: „Отглеждането на птиците във фермите, включително тези за родители, остава най-уникалната част от производствения процес. Ние се справяме с това успешно вече 20 години. Поддържането на добър и мотивиран екип е основен приоритет и предизвикателство. Нашите служители наброяват 1450, като допълнително ангажирани са още 1000 души, които работят изцяло за нас като подизпълнители. Добрата поддръжка и непрекъснатото обновяване на технологиите също са ключови, за да бъдем предпочитаният доставчик, на който нашите клиенти да разчитат.“

А Радослав Славов, мениджър живо производство в компанията, допълва: „Построихме нова люпилня с най-модерна техника, която да поеме увеличеното производство на компанията. Правим промени и автоматизиране в оборудването на фермите, което води до ефективност, улеснение на работата на фермерите и намаляване на въглеродния отпечатък на компанията“.