Слънчогледово олио от златното сърце на Добруджа

Слънчогледовото олио е един от най-традиционните за нашата кухня и трапеза продукти. За доставката на качествено олио с марките Родна стряха и Добруджанско в Lidl се доверяваме на нашите партньори от „Клас Олио“ АД, с които работим заедно вече 10 години. Производствената база на компанията се намира на 20 km от гр. Добрич, а за направата на продуктите се използват слънчогледови семки основно от Добруджа, но и от останалите плодородни български региони.

„Клас Олио“ АД
„Клас Олио“ АД
„Клас Олио“ АД

„Както в много други отрасли, така и производството на растителни масла се отличава с постоянни иновации и нововъведения, без които никой производител не може да бъде конкурентноспособен на настоящия оспорван пазар. Фирмата ни е особено горда с новооткритите многомилионни инвестиции в екстракционен и дегумиращ цех през 2019 г., където използваме оборудване на някои от най-известните световни производители. То допринася изключително за качеството на продуктите ни, за намаленото ниво на емисии и е гарант за дългосрочната ценова атрактивност на производството ни“, споделя за Lidl Георги Веселинов, търговски директор на „Клас Олио“ АД.

В последните години компанията инвестира основно в автоматизация и намаляване процеса на ръчен труд. „Противно на широко застъпеното мнение, че автоматизацията „изяжда“ работата на хората, тя всъщност дава поле за изява на високообразовани и мотивирани кадри и допринася за повишаване качеството на продукта. Множеството процеси, през които преминава производството на слънчогледово олио, се подчиняват на строги производствени правила, и автоматизацията, съчетана с висококвалифициран персонал, са гаранция за постоянно качество на крайния продукт“, допълва Георги Веселинов.