Яйца от затворен цикъл на производство в Добричкия край

С „Яйца и птици –Зора” АД в Lidl си партнираме още от отварянето на първите ни магазини в България през 2010 г. За нас те доставят яйца от категория М и L.

„Това, което ни отличава като производител, е затвореният цикъл на производство – ние обработваме над 35000 дка земя и сами произвеждаме житото и царевицата, необходими за изхранване на птиците. Еднодневните пиленца се люпят в собствена люпилня и поддържаме наши родителски стада“, разказва Радостина Радева, търговски директор на „Яйца и птици –Зора” АД.

Производствената база на компанията е разположена в село Дончево, община Добрич, където работят близо 200 човека. „Яйца и птици –Зора” АД се гордее с постигнатия максимално автоматизиран процес на подготвяне на яйцата за продажба. Производството разполага с една от най-модерните яйцесортировъчни машини – „Моба“, снабдена с всички функции, допринасящи за предлагането на най-висококачествен продукт на пазара. Работят и с автоматична машина за сгъване на кашони, което подобрява производствения процес и скъсява времето за заготовка и изпълнение на изпратените поръчки. А обновената охладителна система в складовите им помещения позволява правилното и постоянното темпериране на произведените и съхранявани яйца.

„Яйца и птици –Зора” АД
„Яйца и птици –Зора” АД
„Яйца и птици –Зора” АД