„Евро 2002" за значението на първия час от откъсването на плода

Първата овощна градина на „Евро 2002" е създадена в силистренско преди 18 години. С времето палитрата от отглеждани плодове се разраства и включва череши, кайсии и сини сливи. От 2015 година стопанството е сертифицирано по Global G.A.P, дава работа на 14 постоянни служители, а в активните месеци заетите дoстигат до 500.

Евро 2002
Евро 2002
Евро 2002

Павлина Димитрова разказва:
За намаляване на механичния стрес нашите берачи използват специално изработени кошове. След беритбата пък поставяме върху плодовете специални покривала, които запазват влагата и температурата. Може би не знаете, но първият час след откъсване на плода е най-важен за запазване на вкусовите и физическите му качества.
С Лидл България си сътрудничим от 2016 година. Това партньорство ни помага да сме по-конкурентни, запознава ни с нови методи на работа и най-вече – достигаме до нови потребители. Уверени сме, че нашето сътрудничество ще се реализира дори и сега, в усложнената обстановка. Ще осигурим финансова стабилност на нашите служители и свежи плодове за клиентите на Лидл България.
"