Щастливите плодове и зеленчуци се отглеждат от ангажирани хора

С организация „Хепи фрутс“ в Лидл България си сътрудничим от нейното създаване през 2013 г. Чрез нея до нашите филиали достигат най-различни свежи плодове и зеленчуци – сезонни като ябълки, череши, десертно грозде и бяло зеле, както и целогодишни като салата и подправки - босилек, девисил, кориандър, джоджен, мента, всички от които продукт на земеделие в съответствие със стандарта Global G.A.P. Тяхното производството е концентрирано в няколко земеделски стопанства на организацията – в Ново село, Куртово конаре, Найден Герово и Калояново – Пловдивска област.

Управителят Асен Багашев споделя:
Радваме се, че през  2019 г. получихме и сертификация по GRASP (GLOBALG.A.P. RISK ASSESSMENT ON SOCIAL PRACTICE) – това е признание и потвърждение за грижата ни към хората в стопанството. Организацията дава целогодишна работа на 38 души, като в кампаниите по прибиране на реколтата броят им нараства до над 120.

Инвестираме активно както в основни средства, така и в иновации за целогодишно производство. Пример за това е въведената през 2018 г. специализирана оранжерия за производство на листни зеленчуци и подправки в с. Ново село. Нейната технологията позволява планирано производство  и доставки на свежи продукти 365 дни в годината, при изключително висока интензивност на отглеждане и нулево замърсяване на околната среда.

Хепи фрутс ООД
Хепи фрутс ООД
Хепи фрутс ООД

Добрите партньори си проличават особено отчетливо в трудни, неочаквани ситуации. Искаме да благодарим на Лидл България, че в сегашната обстановка те са тези партньори, които увеличиха покупките от българските доставчици, положиха всички усилия и създадоха необходимата организация за координация на поръчките като дори успяха да съкратят сроковете на плащане към нас.