Високи технологии в производството за по-качествена продукция

Плодове и зеленчуци от землището на село Спатово, Сандански доставя за Лидл България „Мелиса Фрукт”. Компанията е на пазара от 2005 г., а развиването на иновативни технологии в производството е приоритет. В края на 2017 г. „Мелиса Фрукт“ прави първите си доставки за Лидл България на листни зеленчуци, след което и на свежи подправки, ябълки и череши.

Антон Тотев споделя: „Продуктът, който правим само за Лидл България, е нашата пакетирана „Свежа салата”. Това е бейби зелена салата с неповторима крехкост и киселец с изключително свеж кисел привкус, отгледани без употребата на никакви пестициди...

Мелиса разполага с модерна база за съхранение и опаковане на ябълки, което позволява да правим доставки от август до април.

През 2019 г. компанията инвестира в производствено хале за охлаждане, сортиране, опаковане и складиране на череши, което ни позволи да контролираме и гарантираме отлично качество на нашите череши, чрез 8 млн. снимки/час, направени от последно поколение инфрачервени камери. Производството и опаковането са сертифицирани по световния стандарт за качество Global G.A.P. и по GRASP за нашите добри социални практики.

Мелиса Фрукт
Мелиса Фрукт
Мелиса Фрукт
Мелиса Фрукт
Мелиса Фрукт
Мелиса Фрукт

В създалата се усложнена ситуация за момента в нито една от нашите свързани фирми не са освобождавани служители. Общо в дружествата имаме назначени 35 души на постоянен трудов договор, като по време на беритба и реализация, общият брой заети достига до 120.