Уникално наситени вкусове от биологично земеделие

Български ябълки от биологично земеделие се отглеждат за Lidl в земеделско стопанство „Яблена Натура и Партнърс” ООД. Създаден през 2016 г., днес кооперативът от био производители е най-големият по рода си в България и дава работа на над 60 български семейства. Всеки от членовете се занимава с биологично производство на ябълки от над 15 години. Те се обединяват, за да може да отговарят на предизвикателствата на големите европейски пазари, а също така да задоволяват нуждите от биологично чисти ябълки, круши и вишни на българския пазар  за нашите контрагенти.
Стопанството притежава сертификати от СЕРЕС и от Global G.A.P., а всеки един от производителите, членове на кооператива, е сертифициран като биологичен производител на плодове.

Яблена Натура и Партнърс ООД
Яблена Натура и Партнърс ООД
Яблена Натура и Партнърс ООД

Управителят Ирена Лазарова разказва:
Разполагаме с база от последно поколение, която удължава срока за съхранение и запазва качеството на плодовете. Върху овощните масиви , които са разположени на 700 m надморска височина, единствени по рода си, имаме изградена система против градушки, както и система за капково напояване. Високата надморска височина, температурните амплитуди и биологично чистите методи за отглеждане на плодовете са предпоставка за уникално наситени вкусови характеристики. Отглеждаме богатство от сортове ябълки като „Фуджи“, „Джонаголд“, „Златна превъзходна“, „Грени Смит“, „Ентърпрайз“, „Пинова“, „Муцу“ и „Крисп пинк“. От крушите – „Вилямова масловка“, „Гьотова масловка“, „Пакъмс Триумф“, „Санта Мария“, „Доктор Жул Гюьо“ и „Попска круша.