Консервирай красотата у дома

Консервирай красотата у дома

Какво правите с металните консерви, които ви остават след готвене? Разделното изхвърляне е добра идея, но имаме и друго предложение - част от тях може да преобразите в красиви и полезни кутии.

Доста вероятно е повечето от нужните материали вече да ги имате у дома. Този домашен проект ще държи ума ви буден, а ръцете заети. Какво по-хубаво от това във време, в което е по-добре да си останем вкъщи? А за какво ще ги използвате после зависи изцяло от вашето въображение.

 

Консервирай красотата у дома

Как да ги направите? Сега ще ви дадем няколко идеи, но преди това имаме една важна забележка: преди да започнете работа с консервите, уверете се, че не сте оставили никакви остри ръбове на отворите, за да не се порежете.

Консерва със зебло

Консерва със зебло

Първата консервирана красота, която ще ви покажем, е със зебло и сушени плодове. С пистолет за горещо лепене или друго лепило, с което разполагате, залепете зеблото върху консервата. Най-добре е да намажете поне няколко вертикални ивици с лепило, в противен случай зеблото може да се размърда.

Отгоре може да налепите каквото имате под ръка - пръчки канела, черупки от орехи, сушени портокали и какво ли още не.

И какво по-подходящо от това да използвате тази консерва за съхранение на пресни подправки?

Консерва със зебло

Консерва - свещник

Махнете етикета на консервата и може да използвате остатъка от зеблото, за да украсите част от кенчето. След това с дрелка пробийте дупки в горната част на консервата. Поставете свещ вътре и запалете, ефектът е изключително романтичен!

Консерва с каквото намерим

Консерва с каквото намерим

Една възможна идея е да използвате чорапогащник. Увивате и на всяко завъртане залепвате за консервата. Аранжирайте отново с каквото имате под ръка - канелени пръчици или пък пръчки от гората. Цветя, стари декорации от дрехи или отново черупки от орехи.

Консерва „Морски дарове“

Консерва „Морски дарове“

Последното ни предложение ще внесе морски дух в дома ви. Този път ще обвием консервата не с плат, а с въже. Отново залепваме в началото, а може и просто да го застъпим няколко оборота. След това декорираме с това, което миналото лято сме събрали на плажа - мидички, рапанчета, камъчета.