Саморъчно направен Великденски заек

Кой ще напълни кошницата с нарисувани яйца и ще я подреди на масата?
Живее под земята в хралупа, пълна с нарисувани яйца, шоколадови лакомства и какви ли не още изкушения. И излиза веднъж годишно да сподели богатствата си с малките деца… И това е Великденският заек разбира се!

Днес има всичко по магазините, но най-красивия Великденски заек, там го няма. Трябва да си го направите сами. И не се плашете, не трудно, нито сложно, но пък ще ви хареса.

Виж видеото

Необходими материали

ориз, чорап, конец, панделка, ножица, маркер + още едни детски ръчички за помощ.

И така внимателно, да започваме. Макар че, ако объркате нещо - спокойно, започнете отначало. И така:

Напълнете чорапа с ориз до там, където се намира глезенът. Не прекалявайте, оставете ориз, след малко ще ни трябва пак. 

Оформете напълнената част на чорапа във формата на круша, избутвайки ориза надолу. Всякакви потропвания и оформяне с ръце се приветстват.

На 2/3 от височината на напълнената с ориз част завържете конец, за да оформите тялото и главата. След това вържете конец точно над запълнената с ориз част, за да разделите главата от ушите. И изберете конец в цвета на чорапа, разбира се.

Разрежете на две останалата стърчаща част от чорапа, за да оформите ушите. Тук по-внимателно, да не забравяме поговорката, „Три пъти мери, веднъж режи!“

Завържете панделка около врата на зайчето ви. А панделката изберете да е красива.

Оформете малка топчица за опашка и я стегнете с конец. Пак проверете дали сте стегнали опашката, има навика да изчезва, ако не я направите добре.

С черен маркер нарисувайте устата и очите на зайчето. Внимателно и красиво! Ако маркера е перманентен - най-добре зайчето ще Ви радва дълго.

Да не забравите, че понякога, а всъщност винаги, Великденските зайци имат навика да крият яйца тук и там.

А след Великден оризът, който използвахме за направата на зайчетата влиза в друга роля, а именно да го сготвим на вкусна гозба.