8 кулинарни трика, които могат да подобрят всяко ястие

Да си бъдеш у дома и да прекарваш ценно време с любимите хора. Последните няколко седмици ни помогнаха да оценим колко много имаме и ни дадоха възможност да се насладим на времето, прекарано у дома.
И тъй като извънредното положение означава не само стоене у дома, но и ежедневно приготвяне на вкусотии, днес ще поговорим за това как да превърнем всяко ястие в прекрасно угощение?

Информация

Перфектните рохки яйца

Всички обичаме рохки яйца, но често сме на мнение, че приготвянето им е невъзможна мисия. Всъщност няма нищо сложно. За да постигнем перфектното рохко яйце, то трябва да се вари точно 4,5 минути. Бързо, лесно и много вкусно.

Информация

Нещо кисело вместо сол

Добавянето на сол не е единственият начин да засилим соления вкус. Просто трябва да добавим малко киселина, като например лимонов сок или оцет.

Информация

Лесно беленe на домати

Доматите са любимо хапване на много от нас, но обелките им могат да създадат стомашни проблеми. Ето защо е най-добре да хапваме белени домати. А за да бъде беленето им лесно като детска игра, е необходимо просто да направим напречни разрези и да ги поставим във вряща вода за около 20-30 секунди. След това трябва да прехвърлим доматите в ледена вода. След тази процедура се белят за секунди.

Информация

Правилно размразяване на месо

Една от най-честите грешки, които допускаме в кухнята, е готвенето на недобре размразено месо. Оптималният вариант е да оставим месото да се размрази на стайна температура. Когато сме сигурни, че е напълно размразено, можем да пристъпим към приготвянето му.
А ако не спазим това правило, месото няма да се сготви равномерно и вкусът му няма да бъде еднороден.

Информация

Тайната на перфектния сос маринара

Спагети, лазаня и различни месни ястия – сосът маринара е идеално допълнение към много вкусни угощения. Но за да го направим наистина неустоим, не бива да забравяме, че вкусът на сготвените домати понякога може да има нотка киселинност. Но това е лесно предотвратимо с помощта на щипка захар. Интересното е, че ако не искаме да слагаме захар в подобни ястия, можем да добавим щипка сода.

Лесно и бързо рязане на лук

Лукът също спада към категорията на „задължителните продукти при всяко готвене“. Но рязането на лук може да бъде не само бавно, но и неприятно. А за бързото рязане на лук е необходимо само да го разделим на 2 части, след това да направим няколко успоредни разреза и няколко перпендикулярни на "опашката".

Олио в пастата

Свикнали сме да осоляваме водата, в която ври пастата и разбира се, да добавяме към нея олио. Истината е, че мазнината ще попречи на пастата да се смеси добре със соса. Не се притеснявайте, варенето в осолена вода е достатъчно, за да не залепнат спагетите.

Информация

Изкуството да готвиш ориз

Много хора смятат, че варенето на ориз е цяло изкуство, с което малцина могат да се справят перфектно. Всъщност съществуват само 2 правила, които гарантират пухкав и перфектно сварен ориз.
№1 Оризът не бива да се разбърква. Готвачите съветват да не бъркаме ориза. Единственият вид ориз, който се нуждае от разбъркване, когато се готви, е ризотото.
№2 Капакът на съда, в който варим ориза, не бива да се вдига. По този начин парата ще излезе и горната част ще остане по-суха и не толкова добре сварена.
NB Идеалната пропорция ориз и вода е 1:2.

Нека гледаме положително на сегашната обстановка и да прекараме вълшебно миговете у дома с любимите ни хора. А когато готвенето се превърне в удоволствие, всяко ястие се превръща в истински празник.