Кексчета във формата на зайчета, пиленца, овчици и гнезда

Или как да си направим забавна и вкусна украса за един още по-забавен и вкусен Великден
 

След боядисването на яйцата, това ще е следващото най-приятно нещо за децата у дома – да помогнат за украсяването на кексчета във формата на зайчета, пиленца, овчици, гнезда и каквото още въображението ви подскаже.

Кексчета във формата на зайче

За целта ще ви трябват мъфини, приготвени по любимата ви рецепта. След като станат готови – започва още по-приятната част - украсяването. С помощта на шприц за крем, нанасяте маслен крем върху кексчетата. За най-ефектен резултат разделете масления крем на две, като едната част оцветите в жълто, а другата в зелено. Половината кексчета украсете със зеления, а другата половина – с жълтия крем. После върху всяко кексче поставяте по една бисквита във формата на зайче, като можете да използвате отново шприц и гел за украсяване, за да оформите очите, бузките, мустачките и ушите на зайчетата. За да ви е най-лесно и бързо, можете да се снабдите предварително с всеки елемент за украса на зайчетата, като захарни бонбони, от които можете да оформите дори папийонки за вашите зайчета.

Кексчета със заешки уши

Много по-лесен, но точно толкова ефектен вариант, е просто да поставите заешки ушички на любимите си кексчета. За целта, отново използвайки шприц, нанесете маслен крем в розово върху всяко кексче. След това разрязвате голям бонбон маршмелоу напречно на две половини, като леко стискате между пръстите си всяка половина, за да оформите заешки ушички, потапяте всяко ухо в розови захарни гранули или го намазвате с маслен крем, оцветен също в розово и ги поставяте върху крема на кексчето. А най-лесният вариант е просто да използвате голям бонбон маршмелоу бял отвън, а с розова сърцевина. Тогава няма да има нужда от допълнителна украса на заешките учишки.

Кексчета във формата на пиленца

Отново залагайки на любимата ви рецепта за мъфини, можете да украсите кексчетата като пиленца. Използвайте шприц и жълт маслен крем, който да поставите върху всяко кексче като малки розички, плътно долепени една до друга. След това на помощ идват шоколадовите бонбони за разтапяне, от които можете да оформите крачетата и човките на пиленцата, например в оранжево. За очи можете да използвате готови шаблони, предназначени за украса или да си направите сами от малки кръгли бонбони, шоколадов гел за зениците и сложите шоколадови пръчици за вежди.

Кексчета във формата на овчици

Намажете вече готовите мъфини с бял маслен крем и украсете с мини бонбони маршмелоу. За главите на овчиците трябва да разтопите шоколад, който после да поставите в пош за сладки и с негова помощ  да ги оформите. Главите на овчиците можете да оформите и от захарно шоколадово тесто, като за очи използвате отново малки кръгли бонбони и черен гел за зениците.
С помощта на клечка за зъби  направете две вдлъбнатини за ноздри или нарисувайте устата.

Кексчета като гнезда

Любимите ви кексчета, поставени в шарени кошнички, украсявате с маслен крем по избор с помощта на шприц. Оформете по една голяма розичка от крем върху всяко кексче. В средата върху крема поставяте шоколадови бонбони във формата на яйца в различни цветове, така че да се оформи гнездо. По желание можете да добавите и течен шоколад или шоколадови пръчици за украса на „гнездото“.