Празнични салфетки с авторски почерк

Да украсим дома за Великден е едно от онези неща, за които си заслужава да отделим малко време. Да използваме въображението си и подръчни материали, да включим децата и да превърнем цялото занимание в игра - всичко това с едната цел да създадем празнична атмосфера и още по-хубави спомени.
 

Откъде да започнем? Може би с капка вдъхновение и няколко насоки, в които да се впусне въображението ни. Пролетта носи със себе си цветове и слънце, които можем да поканим да влязат и в дома ни. Дърветата са цъфнали и появили са се първите цветя, денят постепенно става по-дълъг и топъл. Природата се събужда и ни напомня, че трябва да се грижим за нея. Затова е хубаво първо да видим какво можем да рециклираме за нашата украса - да използваме онези дрехи, които няма да носим - от тях можем да отрежем цветни акценти, да вземем копчета и да постелим гнездо за боядисаните яйца. Можем да облепим и украсим стари опаковки и да ги превърнем във великденски зайчета, пиленца и каквото още ни хрумне.
 

След това трапезата - нека я направим наистина празнична. Най-бързо ще ви дойдат идеи, ако си зададете тема - заешка с уши и моркови, пилешка с малки яйца и перца, цветна градина или нещо по-необичайно. Изберете основния цвят, който искате да надделява, и се съобразете с него. Направете централната декорация и я координирайте със салфетките.

И като стана дума за салфетки - тук децата могат много да помогнат. Оставете ги да ги изрисуват. Вземете пакет чисто бели хартиени салфетки, извадете цветните химикалки и им покажете как да рисуват по тях. Може заедно да измислите картинката, да направите една примерна салфетка и след това те само да я прерисуват няколко пъти, или пък всяка салфетка да е различна и уникална. Не забравяйте да запазите поне една и да я добавите в семейния архив за спомен.