Фитнес у дома с... кучето

Времето на социална изолация не означава, че трябва да го прекарате у дома само лежейки. Грижата за здравето трябва да върви паралелно и с грижата за вашия тонус и физическа форма.

 

Домашният фитнес може да бъде също толкова разнообразен, колкото и този в залата. А собствениците на кучета имат и още опции.

 

Разходките с кучета навън са недостатъчни, твърде е възможно през следващите дни да бъдат ограничени още повече. В някои страни е въведено ограничето да бъдат извеждани на 100-ина метра пред дома, да свършат своите физиологични нужди и обратно у дома.

 

Все пак разходката е едно добро начало за фитнес с кучето. Не е необходимо да седите на едно място - 1 км в околността на блока не е лошо постижение.

 

Собствениците на ловни и по-активни породи са наясно, че тази "разходка" е твърде недостатъчна. И за хората, и най-вече за кучетата.

 

Затова можете да включите вашия любимец в домашната си тренировка.

Тичането между стаите и хвърлянето на топка едва ли ще доведе до "горенето" на калории. Но пък въжето може да ви свърши отлична работа.

 

Дърпането може да продължи с часове, така спокойно може да натоварите и различните групи мускули.

 

Ако кучето ви обича да виси на въже, може да се получи идеална тренировка за бицепсите и раменете. Вместо с гири правете упражненията с живо тегло.

 

Краката можете да натоварите, седейки на стол. Сложете кучето в долната част на краката си и ги повдигайте на нивото на стола. 3 серии по 10 повторения са напълно достатъчни.

 

Дали връзката ви е достатъчно добра с кучето? Пробвайте да правите лицеви опори с кучето върху вас и ще можете да си отговорите на въпроса дали доверието му към вас е достатъчно.

 

Натоварването може да свърши с няколко спринтови "отсечки" в коридора или хола, в зависимост къде е по-дълго разстоянието. вземете едно лакомство и тичайте с кучето. Не забравяйте да му дадете и наградата.

 

В почти всички упражнения у дома можете да включите домашния си любимец. Всичко зависи от въображението ви. На кучето ще му е забавно при всички положения!