Великденска маска със стафиди прави косата по-лъскава

Пролетта е в разгара си, ние отговорно си стоим у дома и някак все повече започваме да придобиваме онзи лежерен вид, който сякаш казва: „Не съм бездомен, само така изглеждам в момента“.
И понеже в дните около Великден ще имаме повече време да сготвим нещо вкусно за семейството си, ние ти предлагаме да направиш и една маска за косата си, която определено ще я направи по-лъскава и красива.
Не забравяй, че именно пролетта е времето, в което е хубаво да подхраниш скалпа си. Ето как може да превърнеш твоето #вкъществуване в един ритуал за красота. Предлагаме ти една великденска маска със стафиди.

Необходими продукти:

200 gr стафиди;
жълтъкът от едно яйце;
1 чаена лъжичка мед;
щипка сол;
при желание няколко капки кайсиево масло;

Начин на приготвяне:

В малка тенджерка сложи стафидите и залей с половин литър вода. Постави на котлона за 15 минути на слаб огън, след това свали съда от огъня и остави за 2 часа стафидите да набъбнат. След това отцеди водата от стафидите.
Набъбналите гроздови зърна намачкай, докато се получи каша, и в керамичен съд добави жълтъка и меда, а след това разбъркай. Ако имаш налично – можеш да добавиш в кашата и няколко капки кайсиево масло.
 

Когато домашната маска със стафиди е готова, може да я нанесеш на косата си.
Раздели косата на няколко големи кичура, намажи със сместа в посока от корените към краищата. Ако сместа е прекалено гъста, може да добавиш мъничко от водата, която е останала при варенето.
Сложи найлонова шапка на косата си, а върху нея – хавлиена кърпа. Добре е маската да стои поне един час, след това измий косата с мек шампоан.
 

Воала – твоята коса е лъскава и подхранена само с натурални съставки!