Великденска маска след великденска маса

Пролетта дойде, а с нея и прекрасното чувство за наближаващите великденски празници. За миговете, когато си припомняме семейните традиции и истинския празничен дух.  За ароматния дъх на топъл, пухкав козунак със стафиди и карамелизирана захар и чаша топло мляко... Познахте го, нали? Това е вкусът на нашето детство, вкусът на Великден!
Покрай носталгичните спомени няма как да пропуснем моментите, в които се чудим какво да направим с всичката останала храна от трапезата след празника. Тази година със сигурност ще се наложи да бъдем по- нетрадиционни и да оползотворим всичко онова, което преди изхвърляхме с лека ръка. Предлагаме ви няколко крафт идеи, които сме сигурни, че ще можете да изпробвате вкъщи. Без да се налага да излизате отново или да пазарувате излишно, позлвайки само налични продукти.

Не хвърляйте яйцата, които са се счупили при варене, защото с тях можете да си приготвите чудесни маски за лице

Много пъти ни се е случвало при подготвяне на яйцата за Великден, те да се спукат или счупят още при самото варене. Не бързайте да си разваляте настроението или да ги изхвърляте в боклука, защото можете да ги използвате като домашна, разкрасителна грижа. Може би никога досега не сте си представяли, че черупките от сварените яйца могат да се превърнат в безплатен ексфолиатор за кожата, както и в средство против образуване на тъмни петънца.

Ето и 2-минутната рецепта, с която да се възползвате от остатъците след Великден:

Информация

Маска за лице срещу тъмни петна

Натрошете черупките от едно сварено яйце и 2 суперни лъжици мед в купичка. Сместта е готова до момента, в който се получи почти хомогенна смес. Нанесете върху лицето си и оставете да подейства, докато изсъхне. Измийте със студена вода и подсушете с кърпа. Медът и яйцата са чудесни, натурални ексфолиатори за кожата. Премахват мъртвите кожни клетки и всякакви други примеси и токсини от кожата. Това е естествено изсветляващо средство за кожата, което помага за избледняване на тъмни петна, особено в дните, когато не можем да посетим своя козметик или дерматолог.

Информация

Антибактериална маска за лице

Убедени сме, че ще разполагате с голямо количство „бракувани“ черупки след неправилно варене на яйца, затова представяме следващата идея за маска за лице. За нея ще ви е необходим и ябълков оцет, който овсен за типичната великденска салата, ще може да позлвате и като противовъзпалително средство, защото съдържа  антибактериални, противогъбични и антивирусни вещества, които помагат за предотвратяване на кожни инфекции и възпаления. Всичко, което трябва да направите е да смесите в купа ½ чаша ябълков оцет оцет и черупките от 2 яйце, натрошени наситно, да оставите получената смес за 5 дни. А след това с памучно тампонче можете да разнесете течността по лицето си с леки, масажни движения. След няколко минути можете да изплакнете и да поставите хидратиращ крем върху кожата си. Повторете това веднъж или два пъти седмично и определено ще забележите ефект от тази нестандрартна маска.

Информация

Абразивна, ексфолираща маска за лице

За тази маска отново ще изпозлвате яйчени черупки и захар, която е естесвен овлажнител за кожата на лицето. Освен това помага и за премахване на мъртвите кожни клетки. Смесете натрошени до прах черупки от едно яйце, 2 супени лъжици захар и няколко лъжици зехтин в купа. След това натъркайте лицето си за около 3-5 минути и след това оставете за още 10 минути като маска. После измийте със студена вода и повторете още веднъж в края на седмицата. Резултатът ще бъде определено видим.

Следващият път, когато приключите с приготвянето на яйца, дори да не е Великден, си направете услуга и не хвърляйте черупките. Те съдържат от 750 до 800 милиграма калций, който насърчава регенерацията на нови кожни клетки, изсветлява и изравнява тонуса на кожата. А високото протеиново съотношение в тях повишава нивото на колаген, подобрява елстичността и прави кожата твърда и еластична.


И все пак този Великден се очертава да бъде особено уютен и много нестандартен!