Политика за защита на личните данни

Благодарим Ви за интереса към анкетата за оценяване на пазаруването Ви в магазина „Твоето мнение“.
Защитата на Вашите лични данни е много важна за нас. Поради това ние се стремим да гарантираме Вашето право на информирано самоопределение. По-долу бихме искали да ви обясним кои лични данни събираме, обработваме и използваме, кога и с каква цел.


1. Администратор на лични данни по смисъла на чл. 4, ал. 7 от GDPR
Ако в отделните раздели на тази политика за защита на личните данните, не се посочва нищо друго, администратор на лични данни е „Лидл България ЕООД ЕНД КО“ КД, ул. „3-ти март“ № 1, 2129 с. Равно поле, община Елин Пелин, personaldata.protection@lidl.bg


2. Използване на инструмента за оценка


2.1 Протоколни данни
Цели на обработката на данни / правни основания:
Когато посетите нашия уебсайт, браузърът, използван на Вашето устройство автоматично и без вашата намеса изпраща
• IP адресът на заявяващото устройство с интернет,
• датата и часа на достъп,
• името и URL адреса на извикания файл,
• уебсайтът / приложението, от което е направен достъпът (Препращащ-URL),
• браузъра, който използвате и, ако е приложимо, операционната система на Вашия компютър с интернет и
• названието на Вашия доставчик на достъп
на сървъра на нашия уебсайт и временно биват съхранявани в така наречения лог файл за следните цели:
• Осигуряване на гладка връзка,
• Осигуряване на удобно използване на нашия уебсайт / приложение и
• Оценка на сигурността и стабилността на системата.
Правното основание за обработка на IP адреса е член 6, ал. 1, буква е) GDPR. Нашият законен интерес се се състои в изброените по-горе цели на обработката на данни.


Получатели / категории получатели:
За предоставяне на нашето проучване на клиентите ние използваме специализирани доставчици на услуги, особено в областта на проучванията на клиентите. Те обработват вашите данни от наше име като всеки от тях е внимателно подбран и е задължен по договор в съответствие с член 28 от ОРЗД.


Срок на съхранение / критерии за определяне на срока на съхранение:
Протоколните данни  се съхраняват за период от 7 дни, след което автоматично се изтриват.


2.2 Използване на бисквитки и подобни техники за обработка на данни за потрелението
Цели на обработката на данни / правни основания:
„Лидл Бълария ЕООД ЕНД КО“ КД е администратор на лични данни при използването на т.нар Бисквитки и други подобни Технологии за обработка на данни за употребата на всички (под) домейни под https://www.lidl.bg/polezno-info/obsluzhvane/anketa.
„Бисквитките“ са малки текстови файлове, които се съхраняват на вашето устройство (лаптоп, таблет, смартфон и др.), когато посетите нашия уебсайт. Бисквитките не причиняват никакви щети на вашето устройство и не съдържат вируси, троянски коне или друг злонамерен софтуер. В бисквитката се съхранява информация, която води до връзка с конкретното използвано устройство. Това обаче не означава, че веднага идентифицираме Вашата самоличност.
Използването на бисквитки и другите технологии за обработка на данни за потреблението служи - в зависимост от категорията на бисквитката или другата технология - за следните цели:
• Технически необходимо: Това са бисквитки и подобни методи, без които не можете да използвате нашите услуги.
• Статистика: Тези техники ни позволяват да съставяме анонимни статистически данни за използването на нашите услуги. Това ни позволява, например, да определим как можем да адаптираме уебсайта си още по-добре към навиците на потребителите.
Преглед на информацията за използваните бисквитки и други технологии за обработка на данни за потреблението, заедно със съответните цели на обработка, времената за съхранение и участващите доставчици на трети страни може да намерите по-долу в настоящия параграф.
В контекста на използването на бисквитки и подобни техники за обработка на данни за потреблението се обработват по-специално следните видове лични данни в зависимост от целта:


Технически необходимо:
• Потребителски вход за въвеждане в множество подстраници и / или за запазване на информацията, когато браузърът е затворен преждевременно (напр. запазване на вашето съгласие за бисквитките).
Статистика:
• индивидуален потребителски идентификатор,
• Брой посещения на уебсайта (ежедневно / седмично),
• Продължителност на използването на уебсайта / отговорите на анкетата,
• Псевдонимизирани потребителски профили с информация за използването на нашия уебсайт. Те включват по-специално:
– Тип / версия на браузъра,
– използвана операционна система,
– Препращащ-URL (по-рано посетената страница),
– Име на хост на компютъра за достъп (IP адрес),
– Час на заявката на сървъра,
– индивидуален потребителски идентификатор и
– Събития, задействани на уебсайта (поведение при сърфиране).
• IP адресът редовно се анонимизира, така че да не може да бъде проследен до Вас лично.
• Ние комбинираме потребителския идентификатор само с други данни от Вас (напр. Име, имейл адрес и т.н.) само с Вашето изрично съгласие (вижте напр. Раздел 12 от тези разпоредби за защита на данните). Не можем да направим никакви заключения относно Вашето лице от самия идентификатор на потребителя.
Правно основание за използването на статистически бисквитки е Вашето съгласие в съответствие с член 6, параграф 1, буква а) GDPR. Правното основание за използването на технически необходими бисквитки е член 6, параграф 1, писмо е) GDPR, т.е.обработваме Вашите данни въз основа на нашия (едновременен) легитимен интерес от събирането на данни за подобряване на нашата оферта за клонове.
Можете да оттеглите / коригирате съгласието си по всяко време с ефект за в бъдеще без това да засяга законосъобразността на обработването на данните от момента на даване на съгласието до оттеглянето му.  Това ще Ви пренасочи към началото на съответното проучване, т.е. към избора на съответния магазин. След като сте избрали магазина, който посещавате, можете да посочите кои бисквитки да се задават там. Ако промените избора си на бисквитки, докато анкетата все още не е попълнена, предишните Ви записи ще бъдат изтрити и можете да започнете анкетата отново. За да направите това, просто щракнете тук.

Списък с бисквитки:

КатегорияНазваниеДоставчикТипПредназначениеСрок на валидност
Статистикасесияlidl.mcxplatform.deсесияБисквитката се използва за идентифициране дали браузърът има активирани или деактивирани бисквитки.Когато браузърът е затворен.
СтатистикаmcxSurveyFingerprintDailylidl.mcxplatform.deHTTPДобавя се „бисквитка“, за да се проследи колко пъти е бил достъпен до проучването на тази машина в рамките на един ден.Край на деня, в който се отваря анкетата (времето зависи от времето на браузъра 23:59:59 ч.)
СтатистикаmcxSurveyFingerprintlidl.mcxplatform.deHTTPДобавя се „бисквитка“, за да се проследи колко пъти достъпът до проучването е осъществен на тази машина в рамките на седем дни.Седем дни след отварянето на анкетата (времето зависи от времето на браузъра 23:59:59 ч.)
НеобходимоMcxAuth.ProdDemcxplatform.deсесияТова е CrossDomain бисквитка, използвана от MaritzCX, за да позволи на удостоверените потребители да вземат анкетата си, след като са я затворили.Когато браузърът е затворен.
Статистиканачален часlidl.mcxplatform.deсесияБисквитката се добавя, за да се изчисли времето, необходимо за достигане от началото до финала на проучването.Когато браузърът е затворен.

 

Получатели / категории получатели:
В контекста на обработката на данни с помощта на бисквитки и подобни техники за обработка на данни за потреблението, ние използваме специализирани доставчици на услуги, по-специално от областта на проучванията на клиентите.
Те обработват Вашите данни от наше име като всеки от тях е внимателно подбран и е задължен по договор в съответствие с член 28 от ОРЗД.
Срок на съхранение / критерии за определяне на срока на съхранение:
Можете да узнаете за срока за съхранение на бисквитките по посочния по-горе списък.


3. Анкета за удовлетвореността на клиентите „Твоето мнение“.
Цели на обработката на данни / правни основания:
Като част от проучването на клиентите, ние събираме данни за Вашето пазаруване. Целта е непрекъснато да подобрявате Вашето пазаруване в нашите магазини.                                                  
Ние събираме данни за касовия бон ,за да се уверим, че за всяка покупка се участва само веднъж в анкетата. На база номера на касовия бон не могат да се правят заключния за Вашата личност, дори при плащане с дебитна или кредитна карта.
Правно основание за тази обработка е нашият едновременен, легитимен интерес да подобрим Вашето пазаруване в нашите магазини, съгласно чл. 6, ал. 1, буква е) GDPR.
Получатели / категории получатели:
Вашите данни ще бъдат предоставени на Lidl Stiftung & Co. KG в Германия.
Срок на съхранение / критерии за определяне на срока на съхранение:
Периодът на съхранение на данните от проучването е 12 месеца. След това всички лични данни и датата на покупка се обобщават към началото на съответния месец, през който е проведено проучването, така че данните от проучването не могат да бъдат свързани с време или човек.


4. Свързване се с „Обслужване на клиенти“
Цел на обработката на данни / правно основание:
Доколкото предоставяте Вашите име, имейл, телефонен номер за да се свържем с Вас, ние ги обработваме, заедно с попълнените от Вас данни в анкетата, изцяло за целите на обработване на Вашето запитване. Правното основание за обработка на данните е чл. 6, ал. 1, буква е) GDPR, като имаме общ едновременен интерес към навременната обработка на Вашето запитване, съответно получаване обратна връзка за Вашето пазаруване..
Получатели / категории получатели:
Използваме специализирани доставчици на услуги за обработка на данни, особено в областта на обслужването на клиенти и анкетите на клиентите. Те обработват Вашите данни от наше име като всеки от тях е внимателно подбран и е задължен по договор в съответствие с член 28 от ОРЗД.
Срок на съхранение / критерии за определяне на срока на съхранение:
След като се свържете с нас, Вашите лични данни ще бъдат обработвани за срок от 90 дни, след което ще бъдат автоматично изтрити.


5. Игра с награди
Цел на обработката на данни / правно основание:
Доколкото личните данни на участниците (фамилия, име, имейл адрес, физически адрес) се съхраняват в контекста на играта с награди, те ще се използват само за провеждане на играта. Правното основание за обработка на данни е чл. 6, ал. 1, буква б) GDPR.  
Получатели / категории получатели:
Използваме специализирани доставчици на услуги за обработка на данни, особено в областта на обслужването на клиенти и анкетите на клиентите. Те обработват Вашите данни от наше име като всеки от тях е внимателно подбран и е задължен по договор в съответствие с член 28 от ОРЗД.
Срок на съхранение / критерии за определяне на срока на съхранение:
След приключване на играта с награди и обявяване на победителите, личните данни на участниците ще бъдат изтрити. В случай на непарични награди, данните на победителите ще се съхраняват за срока на предвидените в закона гаранционни искове, за да се започне ремонт или замяна, ако е необходимо.


6. Прехвърляне на данни в държави извън Европейското икономическо пространство
Ако предаваме данни на получатели в трета държава (извън Европейското икономическо пространство), можете да разберете това в информацията за получателите / категориите получатели в описанието на съответната обработка на данни. Европейската комисия удостоверява, че някои трети държави имат стандарт за защита на данните, който е сравним с нивото в Европейското икономическо пространство чрез така наречените решения за адекватност. Можете да намерите списък с тези държави на адрес https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:039:0005:0018:BG:PDF. Ако в дадена държава не е на лице сравним стандарт за защита на данните, ние гарантираме, че защитата на данните е адекватно гарантирана от други мерки. Това е възможно например чрез задължителни фирмени разпоредби, стандартни договорни клаузи на Европейската комисия за защита на личните данни, сертификати или признати кодекси за поведение. Моля, свържете се с нашия служител по защита на данните (раздел 8), ако искате повече информация за това.


7. Потребителски права
Съгласно чл. 15 ал. 1 GDPR при поискване имате право да получавате безплатно информация за Вашите лични данни, съхранявани от нас.
Освен това, ако са спазени законовите изисквания, имате право на корекция (чл. 16 GDPR), заличаване (чл. 17 GDPR) и ограничаване на обработката (чл. 18 GDPR) на Вашите лични данни.
Ако обработването на данните се основава на чл. 6 ал. 1 беква е) GDPR, имате право да възразите, съгласно чл. 21 GDPR. Ако възразите срещу обработката на данни, те няма да бъдат обработвани в бъдеще, освен ако администраторът на лични данни не може да докаже убедителни законни основания за по-нататъшна обработка, които надхвърлят Вашия интерес.
Ако сами сте предоставили обработените данни, имате право на преносимост на данни в съответствие с чл. 20 GDPR.
Ако обработването на данните се основава на съгласие в съответствие с чл. 6 ал. 1 буква а) GDPR, можете да оттеглите съгласието си по всяко време с ефект за в бъдеще, без да се засяга законността на предходната обработка.
В гореспоменатите случаи, ако имате въпроси или оплаквания, моля, свържете се с длъжностното лице по защита на данните писмено или по имейл.
Също така имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни.
8. Още въпроси
Ако имате допълнителни въпроси относно обработването на Вашите лични данни, моля свържете се нашият служител по защита на данните:
„Лидл България ЕООД ЕНД КО“ КД, ул. „3-ти март“ № 1, 2129 с. Равно поле, община Елин Пелин, personaldata.protection@lidl.bg
Статус: 31.09.2020