ДВОЙНА ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВО

I. Качествен текстил на добра цена в Lidl

Замислял ли си се, че това, с което кожата ти е в най-чест контакт, е текстилът. През деня тялото ти живее в дрехите, които носиш, а през нощта му правиш „втори дом“ от завивки.

Ето защо, когато избираш облекло и домашен текстил, е важно не само да заложиш на визията и удобството, но също да си убеден в качеството на продуктите.

II. Какво ти гарантираме ние?

Lidl си партнира с немския институт за качество Hohenstein при избора на доказано качествено облекло и домашен текстил. Институтът одобрява наши текстилни продукти собствени марки и неговият сертификат е гаранция за качеството им. В Lidl гарантираме добрата цена на тези продукти.

В немския институт за качество се тестват продукти от следните наши собствени марки:

III. Гаранция от немския институт за качество Hohenstein

Немският институт за качество Hohenstein има над 70-годишна история в изследователската и развойна дейност в областта на текстила. Институтът провежда лабораторни тестове за здравина, безопасност, функционалност и удобство на текстила, а наред с това съблюдава процесите на устойчиво производство.

Изследваните продукти са обозначени на съответната опаковка.

IV. Когато избираш облекло с етикета на Hohenstein, ти имаш гаранция за:

 

Контрол на производството


Той се извършва на място в заводите чрез съблюдаване изработката на произвежданите продукти в съответствие със стандарта AQL (DIN ISO 2859-1). От съответната серия продукти на случаен принцип се прави извадка на определено количество за проверка качеството на изработка.


Безопасност на тъканите


Тъканите на нашите текстилни продукти се тестват за вредни вещества в съответствие със STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Това гарантира, че те няма да навредят на кожата ти.


Точен размер


Размерите на дрехите в Lidl са създадени на база на 3D модели, изработени чрез измерване на реални хора. Веднъж закупил дреха с определен размер в Lidl, може да разчиташ и в бъдеще, че това е твоята мярка. Етикетът дава гаранция, че съответната дреха е тествана в ново състояние и след изпиране според указанията на етикета.

 

 

V. Комфорт на съня

При създаването на текстилни продукти за спалнята, нашата цел номер едно е да ти доставим повече комфорт на съня. Това правим, като непрекъснато изследваме връзката между човешкото тяло, климата и текстила.

Наши продукти се тестват при специални лабораторни условия с помощта на термични манекени – съвременни измервателни уреди, които излъчват топлина и провеждат влага като живо човешко същество. Тях подлагаме на сензорни тестове и изследваме количеството топлина, което тялото запазва при взаимодействие с текстила, както и влажността, която се пренася, т.е. дали материята отвежда потта навън.

Освен това ние сме в състояние да симулираме климатичните условия, за да адаптираме съответния продукт към зоната на използване – така имаме завивки, които са предназначени за различен климат и това е обозначено на техния етикет.