Верига от любими продукти на нашето семейство

 

На тази страница ще те срещаме с най-различни семейства от близки и далечни кътчета на България. Общото между тях е, че всички имат любими продукти в Lidl – от прясно изпечения хляб „От фурната на Lidl” до разтапящия всяко сърце сладолед Gelatelli. Всеки месец ще ти представяме по едно семейство – с вълнуващи професии и необичайни занимания, тези интересни хора може би ще те вдъхновят да откриеш нещо ново за теб в Lidl.

Наш любим партньор в търсенето и откриването на усмихнати семейства е Мария Пеева, по-позната като Мама Нинджа. Тя е блогър, преводач, автор на книги, майка на четири деца, грижовен стопанин на много домашни любимци и разказвач на семейни истории. Заедно с Мария ще надникваме в домовете на избраните семейства, където ни очакват истории за любовта, заедността, работата и всички онези неща, които правят живота по-пълноценен и хубав.

Рецепти от приятели

сем. Колеви от Габрово ЗА УЮТА НА ПЛАНИНАТА & ДОМА

семейство Колеви

1. Представете се накратко. Как се казвате, от къде сте и с какво се занимава всеки от вашето семейство?
Ние сме семейство Колеви от гр. Габрово. Аз се казвам Надя, на 32 г., и се занимавам с финансови услуги. По образование съм преводач и икономист. Съпругът ми се казва Стоян, на 39 г., и работи като старши ел. техник. По образование е инженер и ел. техник. Имаме дъщеря на почти 6 годинки, която се казва Дея, и е нашето малко слънчице. Обича да рисува и да играе.

2. Ако трябва да опишете вашето семейство с една дума, коя е тя?
Думата би била „приключенци“.

3. Кой е най-щурият член във вашето семейство? А кой винаги отстъпва?
Най-щурият член на нашето семейство е Дея. Тя винаги измисля най-различни закачки и бели, с нея никога не ни е скучно . С мъжа ми се редуваме в отстъпването.

4. Какво най-много обичате дa правите, когато сте всички у дома?
Всъщност рядко се задържаме у дома. Предпочитаме да пътуваме и да сме в планината. Иначе в моментите, когато сме вкъщи, готвим заедно, учим и играем, редим пъзели и четем.

5. Имате ли някакъв собствен семеен ритуал? Такъв, който може би другите семейства нямат?
Наистина обичаме да прекарваме времето си заедно. Почти във всичко сме заедно – и в ежедневните занимавки, и в почивките, и в приключенията.

6. Как започвате деня си? А как го завършвате? Кой е любимият ви момент от деня?
Денят ни започва забързано: ставаме, закуска, всеки по задачи. В момента аз работя от вкъщи и оставам у дома с детето, а мъжът ми работи на смени и някои сутрини сме заедно, а други – той е станал много преди нас и вече е на работа. По тази причина и половината от вечерите сме заедно, а половината – не. Всеки ден при нас е различен, но определено всички обичаме разходките, опитваме се всеки ден да си отделяме време за разходки навън.

7. Къде обичате да прекарвате свободното си време?
Последните 2 години открихме планината и се оказа, че за нас това е мястото, което истински ни увлича. Прекарваме повечето от свободното си време заедно в преходи, които постепенно започнаха да стават все по-дълги и по-трудни, но до невероятно красиви места! В България имаме прекрасна природа, истински рай е и си заслужава да се „открива“ всичката тази красота и зашеметяващи гледки! Можем да кажем, че планината е най-новата ни семейна страст и нямаме търпение да достигнем до още прекрасни местенца. Щастливи сме, че успяваме да увлечем в това и дъщеря ни, която се справя доста добре!

Другото нещо, което обичаме да правим заедно, е да караме велосипеди. От тази година дъщеря ни се научи да кара и сме много щастливи, че вече заедно с нея споделяме този спорт. Смятаме, че е изключително важно да има градски условия за колоездене. Прави впечатление, че все повече хора предпочитат велосипедите.

8. Кое е любимото ви място във вашия град? Защо го харесвате? Какво правите, когато сте там?
Околностите на Габрово са красиви и обичаме да ги посещаваме редовно. Например крепостта Градище е чудесно място за разходка в гората и се открива панорамна гледка към целия град. Друго наше любимо място е Соколският манастир, който се намира в близост до Етъра. Тази година дори успяхме да създадем инициатива за обновяване на детската площадка в близост до манастира. Габровци със съвместни усилия успяхме да възстановим и дори да надградим детските съоръжения за игра и местенцата за отдих в района. Това много любимо на всички място вече е приветливо и се посещава отново! 

Габрово е град, богат на култура и природа, еднакво обичаме да посещаваме театри и концерти в града. Късметлии сме, че в близост имаме наистина прекрасни места и бърз достъп до планината – местността Узана и тръгващите оттам екопътеки, които достигат до места с впечатляващи гледки като връх Исполин, хижа Мазалат и др.

9. Колко често пазарувате в Lidl?
Горе-долу веднъж седмично, понякога и повече.

10. Правите ли си списък преди пазаруването? А случва ли се да го надхвърлите? Колко често? Какво най-много ви изкушава?
Обикновено правим списък по брошурата. Но се случва и да купим други неща, които виждаме на място. Изкушават ни неща от тематичните седмици, особено иберийската. През лятото ни изкушава сладоледът, спокойно можем да кажем, че ни е любим и го предпочитаме пред всички други! 

11. Кой е любимият ви продукт в нашия магазин?
Освен сладоледа, който ни е любим, харесваме много и детските дрешки, както и хоби серията инструменти Parkside. A това лято бях приятно изненадана от едни летни туристически сандали, които си купих и се оказаха много удобни, здрави и стабилни, идеални за летни преходи! От хранителните продукти харесваме сиренето на „Родна стряха“, както и месото и прясната риба.

12. Имате ли някаква интересна/лична/забавна история с нея?
Не мога да се сетя за някаква по-особена история 

13. Защо го харесвате?
Харесваме сладоледа, защото е с добро качество и е много вкусен  По същата причина харесваме и сиренето, месото и рибата.
Дрешките харесваме, защото са от естествени материи, в повечето случаи от чист памук, дори органичен. Това е много важно за детските дрешки, защото не предизвикват алергии и дразнене на кожата.
Хоби серията ел. инструменти Parkside са идеални за любители и за домашна употреба, здрави са и цената им е добра!
А сандалите, които си купих, се оказаха наистина идеални за преходи. На дъщеря ни купувам летни сандали, също защото са леки и удобни, а и цената е добра 

14. Колко може да изядете от него?
Сладоледът го ядем всеки ден през лятото. Месото и рибата – според случая, а сиренето хапваме редовно.

15. Имате ли любима рецепта с този продукт?
Добавяме малко плодове към сладоледа и воала, имаме идеална плодова салата! 
Ние сме любители на бързите и лесни рецепти, например грилът през лятото е нещо, което наистина харесваме, а месото в Lidl, както и специалните грил меса, са идеали за наистина бърза, лесна и вкусна вечеря.

16. Ако трябва да го препоръчате на друг, какво бихте казали – защо трябва да го опита?
Това, което много ни харесва в продуктите е, че повечето от тях са сертифицирани и редовно се проверява срокът на годност. Храните са пресни и вкусни. Харесваме също и идеите за различни тематични седмици, защото има най-различни неща, които не могат да се купят от друг магазин, освен Lidl, особено в сравнително малък град, какъвто е Габрово.  За дрешките – много наши приятели също си купуват дрешки за децата от Lidl, защото са от естествени материали, на добра цена, не се късат лесно и не се деформират при пране. Същото се отнася и за обувките и сандалите. А инструментите на Parkside са идеални за хоби и за всеки дом, цената им е добра, имат и 3 години гаранция, което също е фактор при покупката на такъв тип инструменти.