Lidl е горд партньор на националите по волейбол

За нас е чест, че подкрепяме Българската федерация по волейбол и сме част от всички волейболни събития на нашите национални отбори през 2021 година. И ние като нашите изявени спортисти вярваме, че единственият начин да вървиш напред е, като растеш. Като развиваш качествата и уменията си, а с тях и постиженията. Затова заставаме зад всички национални формации по волейбол – от най-младите таланти до представителните отбори на мъжете и жените. В българския волейбол винаги ни е вдъхновявала отличната приемственост между поколенията играчи – те се учат едни от други, взаимно се надъхват и признават постиженията си. И ние споделяме този опит – вървим напред, без да забравяме какво оставяме зад гърба си.
Казано накратко: подкрепяме красивия спорт, честната игра, добрата екипност, здравия дух и силната връзка между поколенията. А със свежите продукти от Lidl чудесно се грижим за свежите попълнения в отбора и за добрата игра.

С радост ти представяме шестте лица, посланици на партньорството между Lidl и българския волейбол.

Сигурни сме, че някои имена са ти добре познати, а другите в скоро бъдеще ще чуваш все по-често сред успелите ни спортисти. Общото между тях е, че играят с хъс, талант и отдаденост. И освен това всички са истински фенове на Lidl.

Цветан Соколов, капитан на мъжкия национален отбор по волейбол

Цветан Соколов

капитан на мъжкия национален отбор по волейбол

Цветан Соколов е състезател с успешна международна кариера - шампион на Италия, Русия и Турция, трикратен шампион на световното клубно първенство, както и трикратен носител на първо място в шампионската лига.. За играта в българския национален отбор казва, че с гордост носи герба и иска да зарадва всички, които скандират в залите. Попитахме го какво смята, че е общото между Lidl и националния отбор, а той отвърна: „Борят се да се изкачват и им се получава“. От нашите продукти любими са му прясно изпеченият хляб, зеленчуците, плодовете и продуктите от италианската седмица.

Елица Василева, капитан на женския национален отбор по волейбол

Елица Василева

капитан на женския национален отбор по волейбол

Лъчезарната Елица Василева е шампион на България и Италия, носител на купата на Русия и вицешампион от Европейската лига по волейбол за жени. Най-голямата ценност за нея е семейството, смята, че то не може да бъде заменено от нито един успех в живота. За нея спортът стои в основата на изграждането на характера и дава път напред. Питаме я колко често пазарува в Lidl – „Почти винаги“, отвръща. Доверява се на нашите почистващи препарати, млечни продукти, на охладеното месото и рибата.

Самуил Вълчинов, състезател в националния отбор по волейбол за мъже до 21 години

Самуил Вълчинов

състезател в националния отбор по волейбол за мъже до 21 години

Самуил Вълчинов е четирикратен шампион на България и голяма надежда за националния тим. Казва, че за него спортът дава дисциплина и различна гледна точка – извисява го над нещата, тренировките запълват със смисъл ежедневието му и отварят възможности за социални контакти. Негови спортни идоли са Цветан Соколов и Матей Казийски. А в Lidl цени качеството – „Чрез високото ниво и качеството в храната Lidl помага на високото ниво в спорта“, споделя Сами и е щастлив, че голяма хранителна верига като нас подкрепя волейбола.

Александър Николов, състезател в националния отбор по волейбол за младежи до 19 години

Александър Николов

състезател в националния отбор по волейбол за младежи до 19 години

Александър Николов е вицешампион с националния отбор на България до 17 години и притежател на много индивидуални титли. Идва от голямо и сплотено семейство и тренира от малък – не може да си представи живота без спорт: „Просто не знам какво е, разбирате ли?“. За отговорността да носи националната фланелка казва, че е „готина тежест“. Смята, че нас, българите, ни отличава хъсът за игра. Алекс мечтае да постигне най-голямото отличие – олимпийски медал. А от Lidl обича да похапва месо, зеленчуци, плодове и десертчета.

Мерелин Николова, състезател в националния отбор по волейбол за девойки до 20 години

Мерелин Николова

състезател в националния отбор по волейбол за девойки до 20 години

Мерелин Николова е топ реализатор при девойките. Идва от волейболно семейство – майка й, която е била национален състезател, и по-голямата й сестра буквално я вдъхновяват за този спорт. Затова за нея мрежата е вдигната високо, тя самата осъзнава, че трябва да постига сериозни резултати. Освен с много хъс и талант Мери върви напред и с широка усмивка – „По-лесно ми е, когато се усмихвам“, казва тя, докато позира с един от любимите си продукти в Lidl.

Ива Дудова, състезател в националния отбор по волейбол за девойки до 16 години

Ива Дудова

състезател в националния отбор по волейбол за девойки до 16 години

Ива Дудова има ценно европейско признание – тя е най-младата състезателка в Шампионската лига, където има 5 изиграни мача с тима си „Марица“. Състезава се в най-младата национална формация по волейбол за жени. Отдадена е изцяло на спорта и винаги излиза за победа. Харесва й начинът, по който треньорите мотивират спортистите, и това, че волейболът е отборна игра: „Когато изпаднеш в трудни моменти, има кой да ти помогне и да те покрие“, казва Ива. Сред любимите й продукти в Lidl е сладоледът с бадеми.