ГОРД ПАРТНЬОР НА НАЦИОНАЛИТЕ ПО ВОЛЕЙБОЛ

За нас е чест, че за поредна година подкрепяме Българската волейболна федерация като официален партньор за свежа храна. Заставаме зад всички национални формации по волейбол – от най-младите таланти до представителните отбори на мъжете и жените. Вярваме, че добрата храна е в основата на добрата игра.

Text And Image Section

ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ С МЕДАЛ ЗА НАЙ-ВИСОКО КАЧЕСТВО СПОРЕД ПОТРЕБИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Спортните успехи на родните волейболисти често им носят награди. А знаеш ли, че и нашите плодове и зеленчуци също имат медал? Това е Qudal, отличието за най-високо качество на отдела за пресни плодове и зеленчуци във верига супермаркети в България. Нашата компания получи най-голям брой гласове сред участниците в проучването QUDAL GEN Z & Millennials Bulgaria II, проведено на българския пазар чрез онлайн въпросници от швейцарската организация ICERTIAS (International Certification Association GmbH) през юли и август 2022 г. сред 1200 българи.


ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА QUDAL НАГРАДИТЕ ТУК.

В LIDL СМЕ ФЕНОВЕ НА ВОЛЕЙБОЛНИТЕ ЗВЕЗДИ, А ТЕ СА ФЕНОВЕ НА ПЛОДОВЕТЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ В LIDL

Нашите плодове и зеленчуци са с качество, потвърдено не само от потребителите в България и независимия институт ICERTIAS в Швейцария. Избират ги и волейболните ни национали. Защото зад всеки спортен успех стои правилен избор, тренировки и балансирана свежа храна. Затова ние в Lidl сме фенове на волейболните звезди. А те са фенове на свежите плодове и зеленчуци в Lidl.


Зад всеки житейски успех също седи избор. А в Lidl можеш да избираш от огромно разнообразие свежи и проверени плодове и зеленчуци! Постоянно ги изследваме, като прилагаме по-строги от нормативните изисквания. Тестваме ги за над 700 вида остатъци от пестициди и гарантираме тяхното отлично качество. Така ежедневно заставаме до теб, когато избираш свежа, проверена храна на добра цена.

ЗАПОЗНАЙ СЕ СЪС ЗВЕЗДИТЕ

Сигурни сме, че някои от тях са ти добре познати, а други в скоро бъдеще ще чуваш все по-често сред успелите ни спортисти. Запознай се с волейболните звезди – професионални спортисти и фенове на свежите плодове и зеленчуци в Lidl.

Text And Image Section

Цветан Соколов

Вече над десетилетие Цветан Соколов е сред най-известните и най-добри волейболисти на своя пост в света. Състезател с изключително успешна международна кариера, Цецо е шампион на Италия, Турция и Русия; трикратен шампион на световното клубно първенство, както и трикратен победител с клубните си отбори във волейболната Шампионска лига. За това да си част от българския национален отбор и негов капитан казва, че с гордост носи герба и иска да зарадва всички, които скандират в залите. Попитахме го какво смята, че е общото между Lidl и националния отбор, а той отвърна: „Борят се да се изкачват и им се получава.“ От нашите продукти любими са му прясно изпеченият хляб, зеленчуците, плодовете и продуктите от италианската седмица.

Text And Image Section

Елица Василева

Лъчезарната Елица Василева е шампион на България и Италия, носител на купата на Русия и вицешампион от Европейската лига по волейбол за жени, първенец в Европейската златна лига с националния тим. Най-голямата ценност за нея е семейството, смята, че то не може да бъде заменено от нито един успех в живота. За нея спортът стои в основата на изграждането на характера и дава път напред. Питаме я колко често пазарува в Lidl – „Почти винаги“, отвръща. Доверява се на нашите почистващи препарати, млечни продукти, на охладеното месо и рибата. И любимите малини, то се знае!

Text And Image Section

Мария Йорданова

Мария е сред младите надежди на женския волейбол на България, неизменен капитан на девическите национални формации от 2016 до 2022 г. Носител на бронзов медал от Европейското първенство под 16 години през 2017 и топ реализатор на Световното първенство под 19 години през 2019 в Египет. Йорданова идва от школата на „Левски“, където е многократна шампионка със „сините“ във всички възрасти. На 18 години излиза в чужбина, като още с първия си трансфер в Румъния става шампионка на страната с тима на Търговище през сезон 2020/21.

„Израстнала съм покрай спорта, баща ми е бивш волейболист, леля ми е бивша баскетболистка. Волейболът е неизменна част от моето ежедневие и голямата ми страст. Не мога да си представя какво би било без него, защото такъв вариант просто няма“, категорична е Мария.

„Обичам да карам българската публика да ни се радва, а ние сме щастливи от нейната подкрепа. Поставям си високи цели, които са възможни само със свежи и качествени продукти от Lidl, откъдето редовно пазарувам.“


Text And Image Section

Александър Николов

Когато е само на 18 години, Алекс Николов се налага като титуляр при „лъвовете“, както и като един от топ реализаторите на отбора. Той е вицешампион на Европа с националния отбор на България до 17 години, вицешампион от Световното първенство до 19 години от Иран 2021 и вицешампион от Европейския младежки олимпийски фестивал в Словакия. Притежател е на много индивидуални титли и е част от идеалния отбор на изминалите европейски първенства при подрастващите. Като волейболист Алекс израства в школата на „Левски“ и става носител на множество шампионски титли на страната при подрастващите. Избран за новак на годината за сезон 2021/22 в колежанското първенство на САЩ, където е вицешампион с университета Лонг Бийч.

Идва от голямо и сплотено семейство и тренира от малък – не може да си представи живота без спорт: „Просто не знам какво е, разбирате ли?“. За отговорността да носи националната фланелка казва, че е „готина тежест“. Смята, че българите ни отличава хъсът за игра. Алекс мечтае да постигне най-голямото отличие – олимпийски медал. А от Lidl обича да похапва месо, зеленчуци, плодове и десерти.


Text And Image Section

Самуил Вълчинов

Самуил Вълчинов е четирикратен шампион на България с отборите на „Левски София“ в различните възрасти и голяма надежда за националния тим. Казва, че за него спортът дава дисциплина и различна гледна точка – извисява го над нещата, тренировките запълват със смисъл ежедневието му и отварят възможности за социални контакти. Негови спортни идоли са Цветан Соколов и Матей Казийски. А в Lidl цени качеството. „Чрез високото ниво и качеството в храната Lidl помага на спорта ни да достига нови висоти“, споделя Сами.

БЪЛГАРСКИ, ЕКЗОТИЧНИ, БИО – РАЗНООБРАЗНИ, НО ВИНАГИ СВЕЖИ И ПРОВЕРЕНИ

Разнообразието е едно от най-важните качества за нас. Затова в Lidl всеки ден имаш богат избор от сезонни плодове и зеленчуци. Те идват от български производители или от стопанства от цял свят. Независимо дали става въпрос за любимите български домати или екзотичното манго, това, което ги обединява, е че са винаги свежи и задължително тествани за качество.

Избираме сертифицирани производители, следващи добри земеделски практики
Анализираме плодовете и зеленчуците в специализирани и акредитирани лаборатории в различни европейски държави
Прилагаме нормативната уредба на ЕС и строгите вътрешни стандарти на Lidl, валидни за всички Lidl пазари
Следим броя, видовете и количеството пестицидни остатъци:

Нашата цел е устойчиво намаляване употребата на пестициди при отглеждането на плодовете и зеленчуците, които предлагаме, а нашата максима – свежи отвън, проверени отвътре. Ето как гарантираме това:

  • Тестваме

    за повече от 700 вида остатъци от пестициди

  • Прилагаме

    по-строги от законовите изисквания

Така сме сигурни, че продукцията, която слагаме на масата, е сигурна, вкусна и свежа. Толкова свежа, че дори звездите са ѝ фенове!

СВЕЖО ОТ РОДНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ

Родните плодове, зеленчуци и подправки идват от стопанства, разположени в различни райони на България. Те се отглеждат с внимание и грижа от хора, пазещи с отдаденост връзката между човека и земята.

НАИСТИНА КАЧЕСТВЕНИ

Качествените и вкусни плодове и зеленчуци идват от проверени стопанства.

Всички наши плодове и зеленчуци – родни и вносни, се отглеждат от 100% сертифицирани земеделски производители. Така е, защото в Lidl изискваме от всички свои партньори да гарантират, че доставяните от тях плодове и зеленчуци са продукт на безопасно и устойчиво селскостопанско производство при спазване на добри земеделски практики. Те са сертифицирани по GLOBALG.A.P и допълнителния модул GRASP (GlobalG.A.P. Risk Assessment on Social Practice – Оценка на риска на социалните дейности), който оценява работните и социални условия в стопанствата.


Така гарантираме, че плодовете и зеленчуците в Lidl идват от земеделски производители, чиито процеси са сертифицирани и покриват следните области:


✓ безопасност на плодовете и зеленчуците

✓ спазване на добри хигиенни практики

✓ проследимост по време на производствения процес

✓ безопасна и законосъобразна употреба на пестициди

✓ опазване на почвите и водите

✓ управление на отпадъците

✓ отговорно използване на водите

✓ контрол на вредителите

✓ безопасни и здравословни условия на труд

✓ благосъстояние на работниците

✓ енергийна ефективност


Прочети повече за сертифицирането на българските ни производители по GLOBAL G.A.P в нашата политика за рационално хранене

ХИТРИНКИ

Открий практични съвети и хитринки за това как се режат и белят различните плодове и зеленчуци. Тук ще намериш куп страхотни идеи, с които готвенето да става още по-бързо, лесно и забавно.


Абонирай се за канала ни в You Tube.